TERNAT/ AFFLIGEM/ ROOSDAAL/ LIEDEKERKE - Politiezone Tarl neemt eigen verkeerspark in gebruik

C21

TERNAT/ AFFLIGEM/ ROOSDAAL/ LIEDEKERKE - Politiezone Tarl neemt eigen verkeerspark in gebruik

Verkerspark_tarl_foto_editiepajot
 

De politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) heeft met geld uit het verkeersveiligheidsfonds een mobiel verkeerspark aangekocht. De levering van het park is gisteren gebeurd en vandaag werd het in gebruik genomen.

Momenteel staat het opgesteld in Affligem in de Bellekouterhal. Daarmee krijgen de Affligemse lagere scholen de primeur in het gebruik. Uiteraard zal het polyvalent team verkeer ook de andere gemeenten aandoen.
Het verkeerspark inclusief aanhangwagen heeft 16250 Euro gekost en het is uiteraard de bedoeling dat er zoveel mogelijk mee gewerkt wordt.
Het inzetten van het mobiel verkeerspark kadert in ons actieplan verkeer en meer bepaald kadert het in wat wij de drie “E’s” noemen. Deze drie E’s staan voor engineering (enerzijds het verduidelijken - uiteenzetten van de wetgeving anderzijds het formuleren van voorstellen voor de verbetering van de infrastructuur), education ( verkeersopvoeding) en tenslotte enforcement ( repressief optreden wanneer de eerste twee E’s niet effectief zijn maar altijd met zin voor maat uiteraard).
De verkeerseducatie voor de lagere scholen wordt uitsluitend door eigen medewerkers uitgevoerd; wanneer het gaat om leerlingen van middelbare scholen gebeurt dit in samenwerking met de federale politie.
Scholen die belangstelling hebben om verkeerseducatie te krijgen door de politie mogen altijd met de zone contact opnemen. Een brief of mail aan de korpschef of een telefoontje aan hoofdinspecteur Robrecht Segers op het nummer 053/65.00.65 kunnen aanvragers op weg helpen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2008
CP Roland Hollevoet
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief