DILBEEK / TERNAT - 100 Jarige Muziekvereniging Stylissimo viert muzikanten

C21

DILBEEK / TERNAT - 100 Jarige Muziekvereniging Stylissimo viert muzikanten

Editiepajot_dilbeek_stylissimo_foto_jean-pierre_schoukens
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_stylissimo_foto_jean-pierre_schoukens__1_
Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 

De muziekvereniging Stylissimo (Vroeger Koninklijke Sint-Rumoldus fanfare ),die nu nauw samenwerkt met de Koninklijke Sint-Remigius fanfare uit Wambeek, heeft haar 100 jarig bestaan succesvol ingezet met een feestelijk Sint-Cecilia feest in een eivol Bistro Margaux in Sint Martens Bodegem ,enkele maanden geleden reeds bekroond met een eerste Michelin ster met als chef en uitbater Thomas Locus ,opgeleid door Sergio Herman.

Het was ook een mooie gelegenheid om twee muzikanten eens extra in de kijker te zetten. Stylissimo voorzitter ereburgemeester Dr. Jef Valkeniers, kleinzoon van de stichter wijlen Emile Eylenbosch, hield de gelegenheidstoespraak en voelde zich vereerd om de gevierden in de bloemetjes te mogen zetten. Julien Walravens, wiens vader wijlen Theophile Walravens zelf 70 jaar in de fanfare speelde, werd gelauwerd voor zijn 45 jaar trouw lidmaatschap.
En Alfons Duyck, die na zijn loopbaan als voorzitter van de Belgische kaarsenfabrikanten, de Stylissimo rangen kwam vervoegen, was een muzikant die als ouder spelend lid nochtans alle sympathie genoot bij de jeugd tot hij enkele maanden geleden op 88 jarige leeftijd jammer genoeg moest afhaken om gezondheidsredenen na een muziek loopbaan die een aanvang nam in 1934 of 76 jaar geleden. Beiden kregen een geschenk en bloemen overhandigd maar vooral een overdonderend applaus wat hen zeker nog het meeste plezier deed.
Het was een gezellig feest waarbij de vriendschapsbanden tussen Schepdaal en Wambeek nog extra werden verstevigd door de toespraak van Mevrouw Jans, de ondervoorzitster van Wambeek.
Stylissimo zet zaterdag 19 februari zijn feestviering verder met een dubbelconcert in de Sint-Rumoldus kerk in Schepdaal om 19u30 met als gast niemand minder dan de Concertband uit Sint-Gertrudis-Pede of de naaste buur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2011
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief