CD&V wil fietspaden in TERNAT i.p.v. wielerpiste in AFFLIGEM

C21

CD&V wil fietspaden in TERNAT i.p.v. wielerpiste in AFFLIGEM

Gunter_desmet_p200
Gunter Desmet (ep)

Op de gemeenteraad werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Affligem en de gemeente Ternat voor de aanleg van een wielerpiste meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

 Vooral CD&V heeft sterke bezwaren tegen de Ternatse steun voor een wielerpiste in Affligem. Gemeenteraadslid Gunter Desmet: “De gemeente Ternat voorziet de komende 5 jaar telkens 15.000 euro steun voor de aanleg van een wielerpiste in Affligem, samen goed voor 75.000 euro.
Ternats CD&V-JA gemeenteraadslid Gunter Desmet: “Wij vinden dit een regelrechte schande! Wat zijn wielerclubs met een wielerpiste in Affligem als ze met de fiets niet op een veilige wijze tot daar kunnen geraken? In Ternat is tot op heden nog geen derde van het fietsroutenetwerk aangelegd. Onze fractie meent dat de gemeente eerst moet investeren in veilige fietspaden, voor wielerclubs, schoolkinderen, voor alle gebruikers.
Bovendien betalen de provincie en het Vlaams Gewest bij de aanleg van bovenlokale fietspaden allebei elk 40%. Dat betekent dat de gemeente zelf maar 20% moet voorzien. Met deze 75.000 euro zou Ternat dus voor 375.000 euro fietspaden kunnen bijkrijgen. Daarmee kan bijvoorbeeld een fietspad aangelegd worden op de levensgevaarlijke Fossebaan of Bodegemstraat.”
De gemeente Ternat heeft elk jaar een structureel tekort van 500.000 euro. We vinden het onvoorstelbaar dat de LVB in de huidige slechte financiële toestand 75.000 euro subsidies voorziet voor de bouw van een wielerpiste in een buurgemeente. Dit terwijl de Ternatse verenigingen in 2011 heel wat minder subsidies zullen ontvangen. Bovendien heeft er bij ons weten nog geen enkele gemeente ook maar één euro geïnvesteerd in de infrastructuur van Ternat. Zo maken heel wat niet-Ternatse scholen gebruik van ons zwembad, maar van een financiële inbreng uit andere gemeenten in de last van het zwembad is geen sprake”, besluit Gunter Desmet.
 CD&V Ternat heeft dan ook de subsidie aan de gemeente Affligem niet goedgekeurd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief