REGIO - Lente van het Pajottenland laat de streek en de producten proeven

C21

REGIO - Lente van het Pajottenland laat de streek en de producten proeven

Editiepajot_varia_lente_van_het_pajottenland_002_foto_gerrit_achterland
Producenten, organisatoren van evenementen, auteurs, vertegenwoordigers van openbare besturen en medewerkers van Pajottenland+ . - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_lente_van_het_pajottenland_foto_gerrit_achterland
Luc Pauwels en Yo De Beule gaven een rondleiding op hun bedrijven aan de Kruisstraat in Ternat. - Foto's © Gerrit Achterland
 
Lente_van_het_pajottenland_banner_2011_p600
Foto's © Gerrit Achterland
 

Het Pajottenland en de Zennevallei hebben veel te bieden, zowel wat betreft eten en drank, maar ook wat betreft de ‘beleving’ van de streek. Om de organisatoren van activiteiten te ondersteunen, en om de plattelandseconomie te bevorderen, besloot Pajottenland+ om met het streekproject ‘regional branding’ twee jaar geleden de ‘Week van het Pajottenland’ op te starten. Intussen zijn er steeds meer verenigingen en hoeve- en streekproducenten die de promotie van deze streekwerking ontdekken. Zij zijn van oordeel dat samenwerken onder een streekmerk veel voordelen bevat. Daarom werd de ‘Week van het Pajottenland’ dit jaar omgevormd tot de ‘Lente van het Pajottenland’. De Pajotse lente start met de verkoop van paasmandpakketten in elf winkels in het Pajottenland en de Zennevallei. Acties en activiteiten duren tot 31 mei.

Pajottenland+ stelde haar eerste ‘Lente van het Pajottenland’ voor op het biotuinbouwbedrijf Ter Loft van Luc Pauwels in Ternat. Op dezelfde locatie heeft ook biokruidenbedrijf Duizendblad haar kweekvelden. Een dertigtal organisatoren van activiteiten en hoeve- en streekproducenten daagden op voor de persbijeenkomst. De grote publiekstrekkers vinden dit jaar weer plaats op de zondagen in de maand mei, met Toer de geuze, Pajotternijen, Dag van de Aardbei en de Opendeurdag bij Pajotse bedrijven. Eten en drank wordt er gekoppeld aan de andere Pajotse streekeigenheid.
Gedurende gans de maand mei hebben een vijftiental restaurants Pajotse gerechten of menu’s op de kaart. Nieuw is een ontbijt bij drie gastenverblijven. In zeven gemeenten organiseren de bibliotheken voorleesmomenten met streekverhalen voor kinderen. Ze kunnen proeven van aardbeien. Pajottenland+ schenkt gratis winkeltassen bij promotieacties op de boerenmarkten van Gaasbeek, Roosdaal en Kester, en op de wekelijkse vrijdagmarkt in Sint-Pieters-Leeuw.
Een nieuwigheid is de humoristische en emotionele Pajotse vertelavond van het Pajotse vertelcollectief ’t Wachtwoord. Voorts staat er muziek, wandelen, fietsen, een autozoektocht en enkele streekeigen activiteiten op het programma.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief