Uw internetkrant verjaart

C21

Uw internetkrant verjaart

Champagne_p200

Op 18 april vierde uw internetkrant www.editiepajot.com haar zesde verjaardag. Gerrit Achterland, hoofdredacteur, werkte tot 2005 als perscorrespondent en journalist voor de geschreven pers. Met een paar kompanen correspondenten, journalisten en verslaggevers achtte hij het ogenblik gekomen voor het opzetten van een internetkrant voor de Zennevallei en het Pajottenland.

Papier was lang de handigste manier om nieuws op grote schaal te verspreiden. De eerste geluidsgolven werden ongeveer honderd jaar geleden verstuurd. Kleurentelevisie veroverde de huiskamer begin de jaren zeventig en internet werd midden de jaren negentig toegankelijk voor het groot publiek. In de schoot van dit internet ontsproot dan ook de internetkrant als nieuw nieuwsorgaan.
Teksten kun je lezen, radio kun je horen, televisie kun je zien, horen en lezen. Nieuws via het internet biedt dit alles evenwel vlugger, goedkoper, wereldwijd en op ieder moment aan.
Van het amateuristisch internetkrantje van vier jaar geleden, met een paar artikels per week, is al lang geen sprake meer. Zij ontpopte zich vrij snel tot een kwaliteitsvolle, gebruiksvriendelijke, mooi ogende en vooral informatierijke onafhankelijke nieuwsbron die de lezer haast rechtstreeks 7 dagen op 7 voorziet in groot en klein, goed en minder goed nieuws uit eigen streek.
In een Vlaanderen met een snel evoluerend internet als medium veroverde de internetkrant vrij vlot een podiumplaats voor het verspreiden van regionaal nieuws. Met de medewerking van een 25-tal vrijwillige redacteurs/fotografen wordt op “Editiepajot” alles wat leeft in een gebied dat 31 steden en gemeenten en nagenoeg 400.000 inwoners overspant, dagdagelijks opgetekend, gefotografeerd en gepubliceerd. Dat uw internetkrant bestaat en een voorname plaats in het medialandschap opeist is vooral te danken aan deze schare idealisten.
Ook de adverteerders dienen een opmerkelijke vermelding. Door het uitblijven van enige subsidie van overheidsinstanties is de dankbaarheid tegenover hen bijzonder groot. Door hun financiële inbreng beschikt “Editiepajot”, zei het dan nipt, over de onontbeerlijke euro’s om zich in het medialand staande te houden. Indien ook u wil adverteren, neem dan gerust contact op met onze advertentiechef Karel Severs of met één van onze redacteurs. Zij zullen u zonder verwijl voorzien van de nodige informatie.
Sinds de laatste metamorfose van www.editiepajot.com consulteren dagelijks meer dan 25.000 bezoekers de website. Op sommige dagen kan dat aantal zelfs oplopen tot het vijfvoudige. Dit is dan ook een hart onder de riem voor alle geledingen en medewerkers van de internetkrant die hun aanhoudende inspanningen om meer, beter en sneller nieuws te brengen hierdoor daadwerkelijk beloond zien.
Nagenoeg 85% van alle Vlaamse gezinnen beschikken over een internetaansluiting. Met dit steeds groter wordend contingent samen met de inspanningen van ons team om snel en behoorlijk nieuws te brengen zit het succes van onze internetkrant dan ook behoorlijk in de lift.
Uw “Editiepajotteam”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2011
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief