DILBEEK/ TERNAT - Cultuur en natuur per fiets in groene oases van Dilbeek en Ternat

C21

DILBEEK/ TERNAT - Cultuur en natuur per fiets in groene oases van Dilbeek en Ternat

Ternat_smodder_mee_gr
 
Ternat_smodder_mee_kl

Drie groene oases in Dilbeek en Ternat zijn een unieke combinatie van natuur en cultuur. Spring op de fiets over een afstand van 16 km en ontdek de Pedemolen in Dilbeek en de Dekenijtuin en het park van Kruikenburg in Ternat. De fietsroute is bewegwijzerd.

Cultuur NATUURlijk wordt een unieke ervaring voor wie een interessant bezoekje wil combineren met ludieke, kunstige en ontspannende acties voor het hele gezin. Zo kan men op zondag 8 juni tussen 14 en 18 uur in dit kader een bezoek brengen aan de pastorietuin in Ternat, de molen in Sint-Getrudis-Pede en het kasteel Kruikenburg.
 
Molen
Aan de Sint-Gertrudis-Pede molen in Dilbeek draait het rad van de oude molen tijdens Cultuur NATUURlijk! weer op volle toeren en wordt er brood gebakken. Naast een rommelmarkt en de mogelijkheid om de dorst te lessen, scheppen kinderen papier, worden uilen geboetseerd, etz…
 
Dekenijtuin
De dekenijtuin in Ternat opent die dag uitzonderlijk ook haar deuren. De tuin wordt voor de gelegenheid aangekleed door beeldende kunstenaars Maria Cocquyt, Luk Coeckelberghs, Fien Monsieur, Ria de Troch, Rosette Janssens en Marthe Vanhoutte. Ook een poëtische noot wordt voorzien door Mark Vandenhende en Cecile Vanhoutte.
 
Het Regionaal Landschap is sinds enkele jaren actief bezig met de heraanleg en creatieve opwaardering van de dekenijtuin. Naar wat er al gerealiseerd is, kan men komen kijken op zondag 8 juni.
De grote opkuisbeurt is achter de rug, de vijver is uitgebaggerd en opnieuw geprofileerd en de oude asfaltparking werd vervangen door vlamovenklinkers. Ondertussen werden ook hagen en borders aangeplant, gazon ingezaaid, enz… 
 
Kruikenburg
In het park van Kruikenburg ten slotte stallen verschillende standhouders er hun winkelkarretje uit, animeren natuurgidsen tegelijkertijd de kleinsten, kan men iets drinken en je idee over het park ophangen aan de ideeënmuur. Men krijgt die dag ook een kort woordje uitleg over de beheercommissie die werd opgericht.
 
Een fanfare in een boom
De bOOmfanfare hangt zich die dag ook op in Ternat. Kom en luister in het Park van Kruikenburg naar dit uniek muzikaal gezelschap dat de bomen op muziek zet. Ze spelen een eigentijds repertoire gebaseerd op traditionele volksmelodieën verrijkt met moderne jazz- en rock invloeden om 15u en 17u.
 
 
Smodder mee
Naar aanleiding van deze Cultuur NATUURlijk! start het Regionaal Landschap met beeldende kunstenares Maria Cocquyt het project ‘SAMEN’. Een kunstproject waar iedereen aan kan meewerken want samen wil men iets maken van de streek.
 
Smodder jij ook mee op Cultuur Natuurlijk? Kom dan en maak zelf een ‘Smodderke’ in de dekenijtuin op 8 juni 2008.
De klei staat klaar. Boetseren maar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief