AFFLIGEM / REGIO - Politiezones gaan samenwerken

C21

AFFLIGEM / REGIO - Politiezones gaan samenwerken

Editiepajot_roosdaal_asse_samenwerking_politiezones_eric_uyttersprot_foto_guido_van_cauwelaert
Christine Hemerijckx, voorzitter, en Eric Uyttersprot, korpschef van de zone TARL. - Foto © Guido Van Cauwelaert
 

De politiezones TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) en AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) gaan samenwerken om kosten te besparen. Vanaf morgen buigt een commissie van technici, waaronder de Ternatse gemeenteontvanger, zich over de modaliteiten daarvan. Dat kondigde Eric Uyttersprot, korpschef van de zone TARL, aan op de jaarlijkse nieuwjaarsdrink in Affligem.

Even daarvoor had voorzitter Christine Hemerijckx haar korpschef al geprezen als een toonbeeld van organisatorisch talent. Maar Uyttersprot wil nog verder gaan in het efficiënt omspringen met de (financiële) middelen. De politiezone moest voor 2012 10% extra dotatie vragen aan de gemeentebesturen. Vooral de personeelskosten, die 85 % van de uitgaven uitmaken, blijven maar stijgen en dat zal de volgende jaren nog verergeren door de stijgende pensioenlasten. De TARL wordt dan ook nog eens stiefmoederlijk behandeld door de Federale overheid in vergelijking met de andere zones van de cluster. De TARL krijgt 19 euro minder per inwoner dan het gemiddelde zo blijkt uit een studie van DEXIA.
Een rationalisering is dan ook noodzakelijk. Dat kan door samenwerking tussen politiezones. Dilbeek besloot reeds om samen te werken met Halle. Nu willen ook TARL en AMOW samenwerken om te kunnen besparen zonder afbreuk te doen aan de dienstverlening. En die dienstverlening is goed, besluit Uyttersprot. De zone is zeer goed aangeschreven bij de burger maar ook bij het parket om zijn goed opgemaakte dossiers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2012
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief