REGIO – Nauwe samenwerking tussen PZ TARL en PZ AMOW

C21

REGIO – Nauwe samenwerking tussen PZ TARL en PZ AMOW

Politielogo_2011_p200

Op vraag van de politiecolleges van de PZ TARL en de PZ AMOW wordt het volgende bericht verspreid:

“De politiecolleges van PZ AMOW en PZ TARL hebben in gezamenlijk overleg beslist om de mogelijkheden te onderzoeken tot rationalisering van de werking van beide politiezones door samenwerking. Deze samenwerking moet een antwoord bieden op de uitdagingen van de toekomst en, waar mogelijk, leiden tot (financiële) schaalvoordelen en een verbeterde werking, in het belang van de inwoners van de beide politiezones. Aan een gemengde werkgroep werd gevraagd na te gaan in welke mate beide politiezones ontvankelijk zijn voor synergie-initiatieven die tot schaalvoordelen en meer efficiëntie kunnen leiden.
Op 20 maart hebben de politiecolleges van PZ TARL en PZ AMOW gezamenlijk kennis genomen van de rapportering van de stand van zaken in dit onderzoek. De rapportering, op basis van de werkzaamheden van de werkgroep, werd gedaan door de korpschefs en de bijzonder rekenplichtigen.
Om de continuïteit in dit onderzoek te waarborgen wordt een stuurgroep opgericht, waarin de burgemeesters, de korpschefs, de bijzonder rekenplichtigen en de politiesecretarissen van beide zones zetelen. Deze stuurgroep zal de werkzaamheden coördineren. Er werden een aantal concrete domeinen inzake een mogelijke samenwerking afgebakend. Deze domeinen zullen nu verder uitgebouwd worden door een kerngroep en een aantal technische werkgroepen waarin, in functie van het behandelde onderwerp, specialisten van beide zones zullen aanwezig zijn.
Een eerste concrete beslissing werd genomen inzake de opleiding geweldsbeheersing. Vanaf de maand mei 2012 zal deze opleiding (met en zonder vuurwapen) voor alle operationele medewerkers van de PZ AMOW en de PZ TARL georganiseerd worden in het centrum voor geweldsbeheersing van de PZ AMOW. Hierdoor wordt een efficiëntere inzet van personeel mogelijk, worden de interventietechnieken op elkaar afgestemd en leren de personeelsleden elkaar beter kennen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2012
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief