AFFLIGEM / ROOSDAAL / TERNAT – Jongeren maken cocktails zonder alcohol

C21

AFFLIGEM / ROOSDAAL / TERNAT – Jongeren maken cocktails zonder alcohol

Mocktails_2012_p200
Repro EP

De intergemeentelijke preventiedienst heeft samen met de jeugdconsulenten van de verschillendegemeenten (Affligem, Roosdaal, Ternat) een mocktailwedstrijd op poten gezet. Het heet “Shaking Mocktails (=alcoholvrije cocktails)”.

Het doel van deze actie is jongeren, maar vooral -16 jarigen een lekkere alternatief aan te bieden als ze uitgaan (vooral gericht naar -16) zodat ze niet gaan grijpen naar alcohol.
De wedstrijd bestaat uit een aantal stappen. In een eerste fase legt een professioneel uit hoe mocktails worden gemaakt, welk materiaal hiervoor wordt gebruikt,… In een tweede fase gaan de jongeren zelf in groepjes aan de slag en laten hun fantasie de vrije loop. Na 1u30 moet hun mockatil gemaakt zijn en wordt er door een jury een winnaar gekozen. Deze wordt bepaald op basis van het uitzicht (20%), de originaliteit van de naam van de mocktail (20%) en de smaak (60%).
In Roosdaal ging de wedstrijd al door op 20 april en werd gewonnen door de KLJ. In Affligem ging de wedstrijd door op 6 mei en werd gewonnen door de Chiro Hekelgem. In Ternat gaat de wedstrijd door op 20 mei. De winnaar hiervan is dus nog niet bekend.
Eenmaal de winnaar van Ternat bekend is wordt er nog een intergemeentelijke winnaar verkozen. De winaars van elke gemeente zullen nogmaals hun mockail moeten maken. De jury, bestaande uit het beheerscomité van de preventiedienst en een professionele bartender, zullen dan de intergemeentelijke winnaar bekend maken.

De winnaar krijgt een 100 tal mocktails gratis die ze aan pure winst kunnen verkopen op een door hun gekozen evenement (fuif, eetfestijn,…). Van de intergemeentelijke mocktail zal een affiche gemaakt worden met recept. De bedoeling is dat in het eerste jaar (jeugd)verenigingen, scholen, café’s… worden gemobiliseerd/gesensibiliseerd om deze mocktail te verkopen op hun evenementen. Van de 2 andere winnaars zullen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2012
Felix Merckx
ReproEP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief