PROVINCIE VLAAMS-BRABANT investeert in voorzieningen voor personen met een handicap

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT investeert in voorzieningen voor personen met een handicap

Monique_swinnen_2013_p200
Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn (ep)

De provincie Vlaams-Brabant investeert dit jaar 270.896,61 euro in infrastructuurwerken en uitrustingskosten voor voorzieningen die werken met personen met een handicap.

'We investeren jaarlijks in infrastructuurwerken en uitrustingskosten van voorzieningen en diensten voor opvang en ondersteuning van personen met een handicap' zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. 'Naast de investeringssubsidie kunnen voorzieningen die een aanbod willen op een nieuwe locatie, een bijkomende eenmalige subsidie van 30.000 euro voor infrastructuurwerken krijgen. Dit bedrag dient voor de bouw of aankoop van een voorziening op een nieuwe locatie. Bedoeling is zo de spreiding van het aanbod in onze regio te ondersteunen. Een vestiging op een nieuwe locatie brengt extra kosten met zich mee. Door de extra subsidie willen we organisaties stimuleren om de stap te zetten'.
Overzicht gesubsidieerde projecten 2012
* Huis in de Stad in Tienen krijgt 60.000 euro voor de plaatsing van fotovoltaïsche panelen aan het dagcentrum en het bezigheidstehuis. Het dagcentrum biedt opvang aan 40 personen met een mentale handicap. Het bezigheidstehuis biedt opvang aan 30 personen met een mentale handicap. Zij wonen in groepen van 8 tot 10 personen op het centrale terrein.
* Begeleid Wonen Pajottenland in Ternat krijgt 4.568,31 euro voor de aankoop van kantooruitrusting voor nieuwe werknemers. Een Dienst Begeleid Wonen begeleidt volwassenen met een handicap die zelfstandig (willen) wonen en hierbij ondersteuning vragen.
* Het Consultatiebureau voor Arbeid en Zorg in Leuven krijgt 4.907,38 euro voor de uitrusting van het secretariaat. Er worden PC's computertoebehoren en elektro aangekocht. Het consultatiebureau leidt mensen met functiestoornissen naar de reguliere of gespecialiseerde zorg die ze nodig hebben om zo goed mogelijk mee te kunnen draaien in de samenleving. 
* De Okkernoot in Vollezele krijgt 15.000 euro voor de aanpassing van een grote ruimte om het aanbod beter te kunnen afstemmen op de noden van de bewoners met autisme. Voor de vestiging in Halle krijgt de Okkernoot 5.587 euro voor een fietsenstalling. Er zijn een aantal handicapspecifieke fietsen, driewielers, vierwielers, tandems, die essentiële bewegingsmomenten garanderen.
* De Dienst begeleid Wonen Hopperank in Asse krijgt 1.738,16 euro voor de inrichting van het secretariaat.
* De Zonnestraal in Lennik krijgt 27.000 euro voor een residentiële bouw op het hoofdadres van Zonnestraal met een capaciteit voor 12 ernstig en zwaar zorgbehoevende cliënten met een niet aangeboren hersenletsel. Zonnestraal ondersteunt personen met een beperking via een gedifferentieerd aanbod in woon- en werkvormen.
* Begeleid Wonen Leuven krijgt 7.345,76 euro voor de aankoop van laptops om zo de efficiëntie van de dienstverlening te kunnen verhogen.
* Vzw Stijn in Overpelt krijgt 81.750 euro voor het project Groenhof in Scherpenheuvel-Zichem. Dit project is voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en biedt 16 plaatsen nursing, 6 plaatsen dagcentrum en 1 plaats kortverblijf. Er worden studio's gebouwd van 55m².
* Ave Regina in Lovenjoel krijgt 22.500 euro voor de verbouwing voor een leefgroep van 10 personen van het internaat (project 't Felixhof) en 40.500 euro voor een verbouwing en uitbreiding van de gebouwen Zonnewende en Ter Bueken voor twee leefgroepen van het internaat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief