REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Alcoholcontrole 
TARL - De politie van de zone TARL hield donderdag tussen 15 en 23 uur een alcoholcontrole in Affligem, Bellestraat – Parking Bellekouter (25 voertuigen en 1 alarm); Liedekerke, Pamelsestraat (24 voertuigen en 1 alarm en 1 positief); Roosdaal, Brusselstraat (26 voertuigen en 1 positief) en Ternat, Assesteenweg (28 voertuigen en 1 alarm). Het aantal ingetrokken rijbewijzen voor drie uur: 3; aantal onmiddellijk ingetrokken rijbewijzen (15 dagen) : 2. Totaal aantal opgestelde Processen-verbaal : 5 waarschuwingen.

Diefstal in onbewoonde herberg
GOOIK - Dader(s) zijn binnen gedrongen langs een luik van keldergat in een onbewoonde herberg aan de Lenniksestraat. Hebben in de woning geld gestolen. 

Cocaïne verstopt in pakjes chips
BRUSSEL  – De Federale gerechtelijke Politie op de luchthaven van Zaventem heeft op 2 december 2008 een Nederlander opgepakt met 4,478 cocaïne in zijn bagage. De drugs zaten verstopt in pakjes snoep, chips en koffie tussen de kledingstukken in zijn reiskoffer. De drugskoerier, een 41-jarige Nederlander, is opgepakt bij zijn aankomst uit Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. 

Federale Politie waarschuwt voor malafide verkopers van duur namaakgereedschap
BRUSSEL, 19/12/2008. - Sinds enige tijd zijn in België verkopers actief die namaakgereedschap en generatoren aanbieden. Dit materiaal voldoet niet aan de noodzakelijke normen en kan bovendien erg onveilig zijn. De Federale Politie raadt aan om niet op dergelijke voorstellen in te gaan.

De verkopers spreken vooral handelaars of voorbijgangers op de openbare weg aan. Vaak gebruiken ze de smoes dat ze van een beurs komen en nog enkele exemplaren op overschot hebben. De verkopers moeten zogezegd snel het vliegtuig nemen en willen het gereedschap wel kwijt voor een vriendenprijsje.
Dit is slechts één van de verhaaltjes die de oplichters opdissen om hun materiaal te verkopen.
In realiteit gaat het over zeer goedkoop gereedschap en in zeer veel gevallen leidt de aankoop van dit gereedschap tot problemen: ernstige veiligheidsproblemen (bv. geen dubbele isolatie wat tot elektrocutie kan leiden) verkeerde wattage op het apparaat, niet conform de Europese normen (na analyse van FOD Economie). De verkopers kleven stickers van bekende merken op het gereedschap en wekken zo de indruk op dat het over gekende merken gaat recent verkopen ze ook gereedschap van “eigen” merken Boudech, Europatools, Hammertools, … Dit is allemaal van lage kwaliteit.

Dezelfde oplichters bieden in sommige gevallen ook zogezegde lederen vesten aan. Door er met een aansteker langs te gaan willen ze hun slachtoffers doen geloven dat het over echte lederen vesten gaat. In werkelijkheid gaat het om jassen uit kunststof die de oplichters voor een hoge prijs proberen te verpatsen. 
De Federale politie raadt de bevolking aan niet in te gaan op deze voorstellen. Als burger betaal je een extreem hoge prijs voor deze producten. Bovendien houden ze in veel gevallen een veiligheidsrisico in en is het gereedschap van een lage kwaliteit.

De Federale Politie raadt burgers die door dergelijke verkopers benaderd worden, aan niet op die voorstellen in te gaan. Best noteer je de nummerplaat van het voertuig van de verkopers en verwittig je de Lokale Politie. 

Eindejaarsperiode, feestperiode of risicomaand? Preventie, een goede gewoonte!

HALLE - Laat dieven je eindejaarsfeesten niet verknallen!  Om jezelf en je omgeving te beveiligen, geven politie en preventiedienst je graag wat tips in verband met beveiliging tegen diefstal in woningen, in wagens en inzake gauwdiefstal. 
Inbraak in woningen

- sluit je woning steeds goed af, ook al ben je maar even weg

-  berg waardevolle voorwerpen goed op

- laat sleutels nooit op de deur steken en laat ze ook niet onbeheerd achter

-  zorg voor voldoende verlichting in en rond de woning

- laat nep-agenten je niet misbruiken, vraag bij twijfel steeds naar hun legitimatiekaart

- weet dat de lokale politie in de uitvoering van opdrachten enkel het Nederlands als voertaal

   gebruikt, wees dus alert voor Frans sprekende geüniformeerden die zich aanbieden

- wees voorzichtig met leurders en verkopers

- waarschuw tijdig de politiediensten bij verdachte bewegingen in de buurt.

Inbraak in/aan wagens

- sluit je wagen zorgvuldig af, ook in de garage

- laat geen waardevolle voorwerpen achter op een zichtbare plaats

- parkeer je wagen niet op een verlaten plaats, wel waar sociale controle mogelijk is

- gebruik het anti-diefstalsysteem indien dit in je wagen aanwezig i

Gauwdiefstal

- neem nooit meer geld mee dan nodig voor de inkopen

- bewaar bankkaart en code niet samen

- dames, sluit steeds je handtas en houdt ze liefst tegen je aan

- heren, bewaar portefeuille in een afsluitbare binnenzak, heuptasje of riemzakje

 

Met ieders hulp kunnen wij ervoor zorgen dat Halle een veilige stad blijft, waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Prettige eindejaarsfeesten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2008
Marc Sluys
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief