ASSE/ REGIO - De Lijn investeert fors in openbaar busvervoer in Vlaams-Brabant

C21

ASSE/ REGIO - De Lijn investeert fors in openbaar busvervoer in Vlaams-Brabant

Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans__1_
 
Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans__2_
 
Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans__3_
 
Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans__4_
 
Editiepajot_asse_de_lijn_foto_roger_mortelmans__5_
 

In het kader van START worden de START-lijnen 272 en 830 verbeterd en breidt het busaanbod in de regio Londerzeel-Bornem-Puurs met twee nieuwe lijnen uit. Tevens wordt de frequentie op enkele bestaande streeklijnen van en naar Brussel verhoogd. Het aanbod op de as Brussel-Asse-Aalst breidt uit in het kader van Netmanagement en START.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de dienstregeling van enkele bestaande lijnen geoptimaliseerd. Inwoners van de betrokken gemeenten krijgen hierdoor meer en beter openbaar vervoer. De meerkost exploitatie bedraagt 10 miljoen euro per jaar.

Het nieuwe aanbod werd officieel voorgesteld in het gemeentehuis van Asse in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt, Francy Peeters, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant en Koen Van Elsen, burgemeester van Asse.

Specifiek voor het Pajottenland verhoogt De Lijn vanaf 5 januari 2009 de frequenties op 14 bestaande streeklijnen, die deze regio doorkruisen, van en naar Brussel.

"Deze verbeteringen", zegt directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Francy Peeters, "kaderen in een groter project dat de bediening van de luchthavenregio moet verbeteren en de RO moet ontlasten. Door de frequenties van en naar Brussel te verhogen wordt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vlotter bediend en worden de lijnen aantrekkelijker. Vlaams-Brabant is de grootste stijger wat reizigers betreft."

Twee nieuwe lijnen 165 Ternat-Ternatindustriezone-Asse en 216 Relegem-Kobbegem-Mollem-Asse starten vanaf 5 januari. De werknemers van de bedrijvenzones Mollem en Ternat (ongeveer 3.000) krijgen hierdoor een volwaardige verbinding met de snelbus-as en naar de stations van Asse en Ternat.

Op lijn 165 is geen bediening tijdens de daluren en het weekend, op lijn 216 is geen bediening voorzien tijdens het weekend.

"De voorbije jaren", zegt Kathleen Van Brempt, "werd ervoor gezorgd dat iedereen een basisaanbod aan busvervoer kreeg, nu bouwen we hierop verder onder de noemer Netmanagement. Wij trachten eventuele ontbrekende schakels weg te werken. Met het verbeterd aanbod op de as Brussel-Asse-Aalst bieden we huidige en potentiële reizigers een volwaardig alternatief voor de wagen. In Asse, Zellik, Groot-Bijgaarden en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn heel wat inspanningen geleverd om de doorstroming te verbeteren. Via de bestaande busbanen worden een groot aantal verkeersknelpunten omzeild.

De Lijn blijft ook steeds groeien."

Geïnteresseerden kunnen de aangepaste dienstregeling raadplegen op www.delijn.be . De nieuwe lijnfolder is gratis verkrijgbaar in de autobussen en in de Lijnwinkels. Met eventuele vragen kan men steeds terecht op het infonummer van De Lijn : 070-220.200.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief