AFFLIGEM/ ASSE/ ROOSDAAL/ TERNAT - Drugsproject Dizzy van start

C21

AFFLIGEM/ ASSE/ ROOSDAAL/ TERNAT - Drugsproject Dizzy van start

Editiepajot_dizy_van_start
 

In Ternat ging het drugspreventieproject Dizzy van start. Dizzy is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en enkele regionale drugspreventiewerkers, ondermeer ook van Katrin Labye (foto). Labye leidt vanuit Ternat een drugspreventieproject voor de gemeenten Ternat, Affligem en Roosdaal en vanaf begin dit jaar doet ook Asse mee.

In het Ternatse cultureel centrum De Ploter werd Dizzy voorgesteld aan de leerlingen van de zesde jaren van het lager onderwijs van de plaatselijke scholen. 

Burgemeester Ronald Parys wees in zijn inleiding op het belang van een goed georganiseerd lokaal drugspreventiebeleid.

Katrin Labye: “Bij Dizzy hoort ook de projectie van de film ‘Bange Vogel’. Bedoeling van de film is te komen tot een gesprek tussen de jongeren van de zesde leerjaren en tussen de jongeren, hun leerkrachten en opvoeders”.

Na de vertoning van de film volgt er een bespreking. Ternat beet de spits af, Affligem is tijdens de maand maart aan de beurt. ”

Katrin Labye is sinds twee jaar aan de slag als verantwoordelijke van de regionale drugspreventiewerking. Oorspronkelijk liep het project in alle vier de gemeenten van de lokale politiezone TARL, Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke. Liedekerke haakte vorig jaar af en stapte in een project van de provincie Oost-Vlaanderen. Intussen trad de gemeente Asse toe.

“Dizzy vervangt het vroegere MEGA-project van de lokale politie. MEGA stond voor Mijn Eigen Goed Antwoord en was er op gericht om kinderen en jongeren neen te leren zeggen tegen drugs, drank en tabak. De politie zette echter een punt achter MEGA en Dizzy kwam in de plaats”, aldus Katrin Labye

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2009
EP
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief