HERNE – Opening nieuw kinderdagverblijf

C21

HERNE – Opening nieuw kinderdagverblijf

Editiepajot_zonnetje_herne_opening_foto_deschuyffeleer__2_
Tuur, eerste klant van het nieuw kinderdagverblijf Zonnetje Herne (Foto: Deschuyffeleer)
 
Editiepajot_zonnetje_herne_opening_foto_deschuyffeleer
Zonnetje Herne : Wendy Luystermans, Erika Derauw, Ine D'Haese en Carina Ricour.
 

Ook de gemeente Herne beschikt voortaan over een erkend kinderdagverblijf. Dankzij een intense samenwerking tussen het gemeentebestuur, de basisschool  Markevallei en het Centrum voor Kinderopvang ’t Breugelkind werd vandaag “Zonnetje Herne” boven de doopvont gehouden.

Burgemeester Kris Poelaert is bijzonder opgetogen met het bijkomend kinderdagverblijf. “Niettegenstaande onze gemeente beschikt over tien aangesloten onthaalouders is de vraag naar meer betaalbare plaatsen voor kinderopvang bijzonder groot. Omdat goede kinderopvang één van de belangrijkste randvoorwaarden is om onze mensen aan het werk te krijgen en ook te houden hebben wij bij de Minister van Welzijn een aanvraag ingediend om een gesubsidieerd project rond buitenschoolse kinderopvang op te starten”.

Net zoals Zonnetje Pepingen en Zonnetje Gooik zal ook Zonnetje Herne functioneren onder de hoede en de deskundigheid van de vzw Centrum voor Kinderopvang Breugelkind uit Ternat. Concreet betekent dit dat de administratie, het personeelsbeleid en de kwaliteitsopvolging centraal georganiseerd worden. Het personeel in de antennepost kan zich dan ten volle wijden aan de verzorging van de kindjes.

In een eerste fase biedt het initiatief plaats aan 14 ukjes tot en met de leeftijd van 30 maanden. De infrastructuur bevat een ruime keuken uitgerust voor de koude keukenlijn, een enorme leefruimte en een grote slaapruimte. Het kinderdagverblijf beschikt als toemaatje ook over een mooi afgesloten speeltuintje.

“Bij een komende erkenningsronde is het overigens de bedoeling het geheel uit te breiden tot 26 plaatsen zodat er in twee leefgroepen kan gewerkt worden. Wij beschikken daartoe trouwens over de nodige ruimte”, aldus OCMW-voorzitter Carina Ricour.

Zonnetje Herne is gevestigd in de Grotestraat aan de vroegere sporthal en de gebouwen van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei. Momenteel zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Info:
Carina Ricour, OCMW voorzitter 0478/40 24 57 
Inschrijving: 
Erika Derauw , Verantwoordelijke Zonnetje Herne  0476/83 71 21 
Ine D’Haese, contactpersoon Breugelkind 0499/52 91 79.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief