ROOSDAAL / TERNAT - De Jogging Den Bos Rond steunt MPC Sint-Franciscus en vzw MEOW

C21

ROOSDAAL / TERNAT - De Jogging Den Bos Rond steunt MPC Sint-Franciscus en vzw MEOW

2018-05-30_uitreiking_cheques__1_a
 
2018-05-30_uitreiking_cheques__9_a
 

De organisatoren van Jogging Den Bos Rond hebben woensdag twee cheques uitgereikt aan het goede doel. Dit jaar zijn dat MPC – Sint Franciscus en de vzw MEOW – de Pajotse kittenopvang.

 

Jogging Den Bos Rond bestaat intussen zeven jaar. Het evenement lokt elk jaar in april honderden sportievelingen naar de wijk Den Bos in Sint-Katherina-Lombeek. Dit jaar waren dat er maar liefst 420.

 

Elk jaar gaat een deel van de inkomsten van de jogging naar één of meerdere goede doelen. Dit jaar zijn dat MPC – Sint Franciscus en de vzw MEOW – de Pajotse kittenopvang. 


"Dit jaar hebben wij gekozen voor, op het eerste zicht, twee uitéénlopende doelen. Toch zijn ze niet zo verschillend. Ze dragen allebei zorg voor hen die het nodig hebben", aldus Roswitha van Den Bos Rond. "Als eerste goed doel werd gekozen voor MPC – Sint Franciscus , meer bepaald voor leefgroep Meuleveld 2. In dit Centrum krijgen deze jongens en meisjes van 10 tot 21 jaar (met een licht tot matig mentale handicap en/of gedrags- en emotionele stoornis of autismespectrumstoornis) een sterke geïndividualiseerd begeleiding. Deze leefgroep heeft dromen die wegens de ontbrekende subsidies niet kunnen verwezenlijkt worden. Dank zij onze gift hopen we alvast één hiervan te kunnen waarmaken. Namelijk de aanschaf van een beamer, waarmee ze films, foto's, enz kunnen projecteren. Wat er over blijft gaat dan in het spaarpotje voor andere ontspanningsactiviteiten."

Als tweede goed doel werd gekozen voor  de vzw MEOW – de Pajotse kittenopvang. "Meow is een VZW met een groot hart voor kittens (verwaarloosde, gedumpte en zwervertjes). De kittens, die bij hun terecht komen worden na een quarantaine periode opgevangen en verzorgd in een huiselijke sfeer, tot ze klaar zijn voor adoptie.We hebben dit bij ons bezoek zelf kunnen vaststellen.De kosten voor Dierenarts-, medische kosten en verzorging lopen uiteraard hoog op.  Daarom dat wij hen met onze gift een steuntje in de rug willen geven", aldus Roswitha.
 
MPC Sint-Franciscus kreeg een cheque van 600 euro en MEOW kreeg 250 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief