ASSE / HALLE / TERNAT - Hallenaar Lars Maesfranckx (18) topschutter bij kampioen Okapi Aalstar B

C21

ASSE / HALLE / TERNAT - Hallenaar Lars Maesfranckx (18) topschutter bij kampioen Okapi Aalstar B

Editiepajot_halle_lars_foto_ingezonden
Lars Maesfranckx. (Foto ingezonden)
 

Op één klein misstapje op Sint-Niklaas na legde Okapi Aalstar B een foutloos parcours af. De 18-jarige Hallenaar Lars Maesfranckx ging voorop in de strijd, maar zondag zat de topschutter van Okapi B aan de kant terwijl zijn maats de titel binnenhaalden.

Aan zijn knalseizoen hield Lars Maesfranckx een mooie transfer naar Asse-Ternat over.
Lars Maesfranckx: 'Ik blijf wel eigendom van Okapi waar ik ook blijf trainen, maar word voor een seizoen uitgeleend terwijl ik ook bij de junioren van Okapi blijf spelen. Ik kon ook aan de slag in derde klasse, maar zoek het liever dichter bij huis in de wetenschap dat ik pas mijn achillespees scheurde en een lange revalidatie start. In het begin van het seizoen bezeerde ik de achillespees, met ontstekingremmers verdween het euvel. Op Melle werd de achillespees volledig afgerukt bij een verkeerde stap en die ontsteking blijkt nu de boosdoener. Zes bijkomende weken op krukken worden nu mijn deel waarna ik een revalidatie van vier maanden start. Ook zonder mij won Okapi B de slotmatch waardoor de titel werd veroverde. We beschikten over een ploeg met veel potentieel waarbij de spelers elkaar ook goed aanvulden.'

De Hallenaar mocht dit seizoen ook al enkele malen opdraven in eerste klasse.
Tegen Pepinster gooide hij een paar vrijworpen door de ring en tekende zo voor zijn eerste punten in eerste klasse nadat hij vorig jaar al enkele keren mocht proeven.

Lars: “Ik mocht dit seizoen ook even opdraven in de carnavalmatch en dat was toch een nieuwe mijlpaal in mijn carrière. Op training tegen de Amerikanen voel ik me wel zwak en besef ik welke lange weg ik nog voor de boeg heb. Trevor Huffman is een gedroomde mentor. We revalideerden samen en zo leerden we elkaar beter kennen. Hij leerde me technieken aan die ik anders nooit onder de knie zou krijgen. Ik dank ook veel aan mijn Vilvoordse jeugdcoach Philippe Herman die me drie jaar lang begeleidde”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Felix Merckx
Foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022
Marc Sluys | 30 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 23 aug 2022

archief