Nieuwe fietspunten in TERNAT, LIEDEKERKE, AFFLIGEM, ASSE en DILBEEK

C21

Nieuwe fietspunten in TERNAT, LIEDEKERKE, AFFLIGEM, ASSE en DILBEEK

Editiepajot_ternat_groep_intro_vzw_foto_re
Repro Editiepajot.

De Groep Intro vzw Vlaams-Brabant maakte in het Ternatse culturele centrum De Ploter haar plannen bekend om haar regionale fietspuntennetwerk en fietsherstelplaatsen uit te breiden in de gemeenten Ternat, Liedekerke, Affligem, Asse en Dilbeek. Er zal naar gestreefd worden om de nieuwe fietspunten onder te brengen in de onmiddellijke buurten van de spoorweg- en busstations.

Groep Intro vzw beschikt in Vlaams-Brabant al over fietspunten in Halle, Vilvoorde en Londerzeel. In de fietspunten bestaan ook ateliers waar de fietsen van de klanten hersteld kunnen worden.

“Fietspunten zijn gelegen bij mobiliteitspunten zoals trein- en busstations”, legt Lies Vereecke, regiodirecteur van Groep Intro vzw Vlaams-Brabant. “Wij verlenen diensten aan de fietsgebruikers en willen het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer stimuleren. Wij staan in voor bewaking, verhuur, herstellingen en zelfs verkoop van tweedehandse fietsen.”

De Groep Intro staat dus ook in voor de bewaakte stalling van bedrijfsfietsen. “Dit kan opgenomen worden in een totaal pakket van montage, levering, stalling, onderhoud en reparatie van bedrijfsfietsen. De bedrijven en instellingen krijgen twintig procent korting vanaf vijftien fietsen of voor langere periodes. Een fiets voor een dag huren kost 1,40 euro, voor een maand 7,50 euro, voor drie maanden 20,90 euro en voor een jaar 75 euro”, aldus Lies Vereecke.

Ternat, Liedekerke, Affligem, Asse en Dilbeek willen in de toekomst dus ook fietspunten bekomen. “Ternat is niet alleen kandidaat voor een fietspunt met verhuur van fietsen maar ook voor een fietsatelier waar herstellingen zullen uitgevoerd worden”, zegt de Ternatse burgemeester Ronald Parys.”

“De wetgever voorziet zowel voor de werkgevers als voor de werknemers fiscale voordelen. Fietsen huren in een fietspunt heeft dus een financieel voordeel en tegelijkertijd worden inspanningen geleverd om te komen tot een vlottere mobiliteit.” 

“In Ternat zal het fietspunt ingericht worden aan het spoorwegstation in de Statiestraat. Dat zal gebeuren tijdens de grondige herinrichting van de hele stationsomgeving die in de maak is. Dat is natuurlijk hét ideale moment om dan uit te pakken met een fietspunt”, aldus Parys.

Website:  http://groepintro.be/vlaamsbrabant/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022
Marc Sluys | 30 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 23 aug 2022

archief