DILBEEK - Een vaccinactiecentrum in DILBEEK en GOOIK voor de inwoners van het Pajottenland

DILBEEK - Een vaccinactiecentrum in DILBEEK en GOOIK voor de inwoners van het Pajottenland

Image003a
In de gemeenten Dilbeek komt er een vaccinatiecentrum voor de inwoners uit dit deeltje van het Pajottenland. Voor de eerstelijnszone Pajottenland werd tussen de Pajotse burgemeesters van 8 gemeenten, dit zijn Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Dilbeek, Ternat en Roosdaal beslist om twee vaccinatiecentra te openen
Heel wat Pajotse burgemeesters zaten rond de tafel om uit te maken hoe ze straks de Pajotse bevolking gaan vaccineren tegen het coronavirus. De Belgische bevolking wordt in verschillende fases gevaccineerd. Wie juist wanneer gevaccineerd wordt, hangt af van leeftijd, eventuele risicogroep of beroep. 65-plussers en risicopatiënten zullen, volgens het faseplan van de Belgische overheid, gevaccineerd kunnen worden vanaf maart 2021. Maar dus moest men ook in het Pajottenland op zoek naar een geschikte plaats.
De inwoners van Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Lennik en Roosdaal zullen terecht kunnen in het sportcentrum Koornmolen in Gooik. De inwoners van Ternat en Dilbeek zullen terecht kunnen in het bedrijfsgebouw van Nv Royer Stationsstraat 309, in Dilbeek. Beide locaties beschikken over goede parkeermogelijkheid en kunnen via het openbaar vervoer bereikt worden. Er wordt verder onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen kunnen worden om de centra te bereiken.
 
 
De gemeenten hebben 10 voorstellen naar de zorgraad van de eerstelijnszone gedaan rond geschikte locaties en hieruit waren zij het zeer snel eens dat het sportcentrum De Koornmolen te Gooik en het bedrijfsgebouw van Nv Royer te Dilbeek de plaatsen zijn die het best voldoen aan de voorwaarden van de Vlaamse en Federale overheid.
 
De inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal zullen terecht kunnen in het sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15, 1755 Gooik). De inwoners van Ternat en Dilbeek zullen terecht kunnen in het bedrijfsgebouw van Nv Royer (Stationsstraat 309, 1700 Dilbeek). Beide locaties beschikken over goede parkeermogelijkheid en kunnen via het openbaar vervoer

bereikt worden. Er wordt verder onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen kunnen worden om de centra te bereiken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 05 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert | 01 mrt 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 27 feb 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 feb 2021

archief