BEERSEL/DILBEEK/LENNIK/ TERNAT en DE RAND - Vormingsaanbod rond theater voor het grote publiek en voor personen met een verstandelijke beperking

C21

BEERSEL/DILBEEK/LENNIK/ TERNAT en DE RAND - Vormingsaanbod rond theater voor het grote publiek en voor personen met een verstandelijke beperking

Banner_archeduc

Binnenkort vinden een paar vormingen plaats rond theater. Het vormingsaanbod is een resultaat van een samenwerking tussen Arch’educ, Theater Tartaar en vzw het Grote Plein.

Zowel voor het grote publiek als voor mensen met een verstandelijke beperking zit er iets in het aanbod. Theater Tartaar als initiatiefnemer van dienst
 
Theater Tartaar is al 23 jaar bezig met theatervoorstellingen. De acteurs en actrices hebben allemaal een verstandelijke beperking, het resultaat is er daarom niet minder om. De voorstellingen lokken volle zalen, ook in het buitenland.
Toon Baro, directeur van Theater Tartaar: “Theater Tartaar startte als een
vrijetijdsactiviteit binnen de instelling Zonnelied. Twee uur per week oefenden ze voor een toneelstukje dat ze opvoerden in cultuurcentrum De Ploter. Er was altijd veel belangstelling. Het was toen een uitdaging om ‘schwung’ in het verhaal te brengen, de kwaliteit te verhogen.”
Buiten Theater Tartaar zijn er nog mensen met een verstandelijke beperking die er van dromen om te schitteren op het grote podium. Daarom vinden binnenkort twee cursusreeksen plaats, specifiek voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ellen Ruys, stafmedewerker bij Arch’educ: “Zowel Arch’educ als vzw Het Grote Plein organiseren een cursusreeks rond theater. Met het aanbod willen we personen met een verstandelijke beperking de kans geven om een aantal theatertechnieken te leren kennen. En misschien stromen er van daaruit mensen door naar Theater Tartaar.”
 
De eerste vormingsmeerdaagse ‘Op speurtocht in het theater’ vindt plaats in vormingscentrum Destelheide (Dworp) en gaat van start op 13 mei.
De tweede cursusreeks ‘Toneelspelen kan je leren’ vindt plaats in cultuurcentrum Westrand (Dilbeek) en gaat van start op 16 juni. Alle informatie op www.archeduc.be.
 
Ook theatervormingen voor het grote publiek
Daarnaast programmeert Arch’educ ook drie vormingen voor het grote publiek.
Ellen Ruys: “Het aanbod is divers, er is voor elk wat wils. We willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met theater achter de schermen. Zo staan de cursussen kostumering, grime en theaterbelichting op het programma. De cursus theaterbelichting heeft zelfs een digitaal leertraject.”
De cursus kostumering vindt plaats in Het Eizeren Hof in Lennik en start op 3 april.
De cursus grime vindt plaats in cultuurcentrum De Ploter en start op 22 april.
De cursus theaterbelichting vindt plaats in cultuurcentrum Westrand en start op 5 juni.
Alle informatie op www.archeduc.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief