COOVI op Europese toer

C21

COOVI op Europese toer

Schermafbeelding_2022-10-14_om_17
 

Volgende week zijn leerlingen van de befaamde voedingschool GO! COOVI secundair onderwijs uit Anderlecht op verschillende fronten in Europa aanwezig, steeds in het kader van de internationalisering.
AEHT Conferentie in Senigalia Italië (van maandag 17 tot zaterdag 22 oktober 2022)
AEHT staat voor ‘Association of European Hotel- and Tourismschools’. Als grootste Europese netwerk vertegenwoordigt AEHT meer dan 400 aangesloten scholen en professionelen en is actief in meer dan 80% van de Europese landen.
AEHT stelt zich tot doel studenten, leerkrachten en professionele partners over heel Europa met elkaar in contact te brengen en zo elkaar te prikkelen en te versterken in de brede context van de toeristische sector en de horeca.
Het grootste jaarlijkse event op het niveau van de studenten is de conferentie, waarbij leerlingen uit een 35-tal Europese landen het in gemengde teams tegen elkaar opnemen in maar liefst 11 verschillende disciplines: Culinary Art, Pastry, Decathlon, Restaurant Service, Wine Service, Coctail, Barrista, Tourism Destination, Front Office, Hospitality Mangement en Strategic Thinking. De Engelse voertaal en het feit dat de nationaliteit en de identiteit van de teamleden onbekend blijft tot kort voor de wedstrijd maakt de uitdaging voor de leerlingen des te groter. Naast deze unieke ervaring krijgen de leerlingen de kans om een vleugje Italiaanse cultuur op te snuiven of kennis te maken met 1 van de sterrenchefs die in de loop van de conferentie een demonstratie showcooking zullen geven.
Deelnemende scholen: GO! COOVI Anderlecht, GO! Campus Wemmel, GO! NEXT Hotelschool Hasselt, HM Erasmus Hogeschool Brussel, PIVA Antwerpen, Talentenschool Turnhout, VTI Spijker Hoogstaten.
Voor COOVI secundair onderwijs Anderlecht zullen volgende leerlingen deelnemen:
Culinary Art                Roel Reymenants uit Mechelen
Pastry                         Miguel Henrion uit Halle
Restaurant Service     René De Graeve uit Sint Katharina Lombeek / Ternat
Website: www.aeht.eu

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 21 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 20 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 18 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 16 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 14 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 13 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 08 sep 2023

archief