AFFLIGEM / MERCHTEM / SINT-PIETERS-LEEUW / TERNAT - Fietsfonds in Vlaams-Brabant: de fietser wordt er beter van

C21

AFFLIGEM / MERCHTEM / SINT-PIETERS-LEEUW / TERNAT - Fietsfonds in Vlaams-Brabant: de fietser wordt er beter van

Prov_vl_brabant
Repro E P

In 2008 kwam het fietsfonds in Vlaams-Brabant op volle snelheid. In totaal werd door de provincie meer dan 1 miljoen euro subsidie vastgelegd en het Vlaamse Gewest doet er nog eens dezelfde subsidie bovenop. Hiermee worden 15 km kwalitatieve fietspaden aangelegd.

Ook voor 2009 staan er een hele hoop projecten op stapel. 'We staan nu net voor de zomermaanden en hebben al voor 6 km fietspad provinciale subsidies vastgelegd voor een totaal van 676.333 euro' zegt gedeputeerde Julien Dekeyser, bevoegd voor mobiliteit.

Een hele reeks werken, waarvoor de subsidies in 2008 werden vastgelegd, zijn ondertussen van start gegaan. Binnenkort kunnen we hier dus mooie en comfortabele fietspaden verwachten. In het Pajottenland zijn de werken gestart in Affligem, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. De deputatie besliste recent om de eerste schijf van de subsidies uit te betalen.

In Merchtem worden langs beide zijden van de Sint-Jansstraat aanliggend verhoogde fietspaden aangelegd. Het is een traject van 600 meter. De provincie geeft 70.000 euro subsidies en de Vlaamse overheid doet er hetzelfde bedrag bovenop.

In Affligem komen aanliggend verhoogde fietspaden van 1,50m breed in de Stationsstraat. Ze worden aangelegd in rode beton. De provincie heeft een subsidie van 61.000 euro voorzien. De Vlaamse overheid doet er hetzelfde bedrag bovenop. De gemeente Ternat zal in de nabije toekomst de fietspaden doortrekken in de Sluisvijverstraat, ook met fietsfondssubsidies.

Ook in Sint-Pieters-Leeuw wordt er gewerkt. De Vlezenbeeklaan heeft binnenkort 2 vrijliggende enkelrichtingsfietspaden in asfalt over een lengte van 1 km. De fietspaden van elk 1,75m breed zullen achter een haagje liggen, ter bescherming van de fietser. De provincie heeft een subsidie van 138.000 euro vastgelegd en de Vlaamse overheid doet er hetzelfde bedrag bovenop.

De fietspaden in de Nattestraat en Wijmenierlaan in Ternat zijn al een tijdje geleden aangelegd. Heel de straat tussen Ternat-centrum en de Assesteenweg is voorzien van rode vrijliggende fietspaden, die op het einde overgaan in een aparte fietsweg langs de beek. De provincie betaalt hiervoor nu de volledige subsidie van 109.000 euro uit.

Website: www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2009
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief