De Watergroep start op 15 mei met dringende werken aan de watertoevoerleiding in Ternat Roosdaal en Lennik

C21

De Watergroep start op 15 mei met dringende werken aan de watertoevoerleiding in Ternat Roosdaal en Lennik

Scherm__afbeelding_2024-05-13_om_21
 

De Watergroep, verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening in Lennik, start op 15 mei 2024 met dringende werken aan de toevoerleiding die door Ternat, Roosdaal en Lennik loopt. Betrokken bewoners kregen afgelopen week een bewonersbrief in de bus en zijn vanavond om 19 uur uitgenodigd voor een infovergadering in Zonnelied waar De Watergroep het project zal toelichten en meer info zal verschaffen over de verschillende fases. 

De werken worden uitgevoerd door Litran, een gespecialiseerd aannemer en zullen, als de weersomstandigheden mee zitten, vermoedelijk een jaar duren voor het volledige traject. 

Hierbij alvast de beknopte info met betrekking tot de uitvoering: 

·       In fase 1, die start op 15 mei, voert De Watergroep een gestuurde boring uit en leggen ze een distributieleiding aan op de kruising met de Ninoofsesteenweg. Op de Ninoofsesteenweg zelf verwachten ze geen hinder. De Luitenant Jacopsstraat ten noorden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Panormastraat. De Luitenant Jacopsstraat ten zuiden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Carnaalstraat. Bewoners zullen buiten de werkuren hun woning kunnen bereiken. Deze fase zal ongeveer 20 werkdagen duren. 

·       In fase 2 werken ze in de Luitenant Jacopsstraat (ten zuiden van de Ninoofsesteenweg) en de Molenstraat. De rijweg wordt dan afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren. 

·       In fase 3 leggen ze de toevoerleiding aan in de Luitenant Jacopsstraat (ten noorden van de Ninoofsesteenweg). De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 40 werkdagen in beslag nemen.

·       In fase 4 staat de Rotstraat op de planning. De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 30 werkdagen duren. 

·       In fase 5 werken ze in de Eikauterstraat. Ook daar zal er geen verkeer mogelijk zijn. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren. 

De meest recente informatie over deze werken is na te lezen op de website van De Watergroep: www.dewatergroep.be > storingen en werken > postcode: 1750 of via https://www.lennik.be/werken-in-lennik

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief