REGIO - Controles op alcohol en leerlingenvervoer in september

C21

REGIO - Controles op alcohol en leerlingenvervoer in september

Alcoholcontrole

In september voeren de politiediensten opnieuw intensieve verkeerscontroles uit in Vlaams-Brabant op rijden onder invloed. De politiediensten zullen de chauffeurs van personenwagens en chauffeurs van bussen die leerlingen vervoeren controleren op rijden onder invloed.

De controles vormen een onderdeel van het Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur. Met dat plan wil de provinciale overheid, samen met de lokale en federale politiediensten, het aantal verkeersongevallen door rijden onder invloed doen dalen. De controles zullen bijzonder intensief worden gevoerd in de week van 6 tot 13 september.

Met de start van het nieuwe schooljaar zijn heel wat leerlingen te voet, met de fiets of in de wagen op weg van en naar school. Heel wat jonge leerlingen nemen de bus naar school. Om het nieuwe schooljaar veilig in te zetten, organiseert het provinciebestuur samen met de politiediensten van Vlaams-Brabant controles op rijden onder invloed. De controles zijn gericht op chauffeurs van personenwagens, maar ook op chauffeurs van voertuigen die leerlingen vervoeren. Zowel chauffeurs van bussen van private autocarondernemingen als van bussen van de openbare vervoersmaatschappijen zullen door de politiediensten aan een controle worden onderworpen.

In juni verrichtten de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant reeds gerichte controles op rijden onder invloed. 963 chauffeurs zijn toen gecontroleerd op strafbare alcoholintoxicatie, voor 67 was dat het geval. Als gevolg van de controles moesten 18 chauffeurs hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2009
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief