HALLE / TERNAT - Centrum Basiseducatie Halle-Vilvoorde opent drie nieuwe locaties

C21

HALLE / TERNAT - Centrum Basiseducatie Halle-Vilvoorde opent drie nieuwe locaties

Editiepajot_halle_basiseducatie_1_foto_merckx
De nieuwe vestiging in Halle. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_basiseducatie_2_foto_merckx
De nieuwe vestiging in Halle. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_ternat_educatie
De nieuwe vestiging in Ternat. - Foto Ludo Van Der Cammen.
 

Het Centrum Basiseducatie Halle-Vilvoorde opent 3 nieuwe locaties in Ternat, Buizingen (Halle) en Machelen. In Ternat is dat op het nr 85 van de Statiestraat, in Halle op het nr 366 van de Vandenpeereboomstraat en in Machelen in de Nieuwstraat nr 5.

In Halle dienen de nieuwbouwlokalen ter uitbreiding van de bekende locatie een boogscheut verder, aan het Gemeenteplein.
 
Waarom deze uitbreiding?
Adriana Van Kuiyck, verantwoordelijke voor de regio Halle-Pajottenland: “Het is noodzakelijk voor het aantal groeiende cursisten. In de regio Halle-Vilvoorde zijn er momenteel 1.366 cursisten, waarvan 50% anderstaligen. Ook voor de computerlessen is er grote belangstelling. In principe mag bij ons iedereen komen die de basisvaardigheden niet heeft””.
 
LETTERSOEP
CBE opent in deze week niet alleen de nieuwe lokalen, maar gaat op zaterdag 12 september opnieuw LETTERSOEP uitdelen op de markten van Halle en Liedekerke. Op deze manier willen ze hun werking onder de aandacht brengen bij de man/vrouw in de straat.
 
Al deze activiteiten vinden niet toevallig plaats rond 8 september want dit is de internationale dag van de geletterden.
 
Geletterdheid is de kennis en vaardigheid die nodig is om via geschreven taal te communiceren en informatie te verwerken. Maar dit houdt ook in dat mensen wijs kunnen geraken uit cijferinformatie en dat ze overweg kunnen met computer en andere media. Al deze zaken vormen een groot probleem voor veel mensen wereldwijd.
 
Ondanks alle inspanningen op vlak van onderwijs blijft ook Vlaanderen geconfronteerd met een probleem van laaggeschooldheid en laaggeletterdheid. De OESO voorspelt dat in 2015 ongeveer 70 procent van de volwassen Belgen een diploma hoger secundair onderwijs zullen hebben. Hoopgevend, maar voor een deel van de overige 30 procent betekent dit dat ze vaak moeilijk mee kunnen in onze informatiesamenleving.
 
Daarom blijft Basiseducatie vandaag en in de toekomst een belangrijk en noodzakelijk initiatief voor mensen die willen bijleren om sterker in het leven te staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief