Nieuwelingen_foto_tom_vierendeels__1_
Nieuwelingen_foto_tom_vierendeels__2_
Nieuwelingen_foto_tom_vierendeels__3_
Nieuwelingen_foto_tom_vierendeels__5_

Zondag kwamen heel wat kijklustigen naar Viane(Moerbeke) om het schouwspel van de tweede rit (68 km) in de Lotto Topcompetitie voor nieuwelingen mee te maken. Ruben Boons (Balen B.C.) was ritwinnaar en is momenteel leider in het klassement voor beste jongere. Jorne Carolus (Avia Cycling Team en winnaar in Berloz) eindigde als 2de en staat 1ste in het algemeen klassement. Bij Team Cata Bikes waren 3 renners geselecteerd voor Vlaams-Brabant: Simon De Wolf, Ruben Janssens en Sander Eylenbosch. Het was een heuvelachtig parcours en de renners kregen onder andere de Bosberg(gekend van de Ronde Van Vlaanderen) en de Onkerzeleberg voorgeschoteld. Voor Sander Eylenbosch (zie foto) was dit net iets teveel van het goede en moest na de grote ronde, samen met nog 36 andere renners, forfait geven. Ondertussen waren de 87 anderen al bezig aan de 4 kleinere ronden.

Door enkele valpartijen, waarschijnlijk door het natte wegdek, werd het peloton echter in stukken geslagen en moest steeds het gat gedicht worden. Het noodlot sloeg echter toe voor Ruben Janssens, die in de voorlaatste ronde lek reed en genoodzaakt was af te stappen. Simon strandde uiteindelijk op een 71ste plaatst.
Nick Verstappen (Bodysol-Lotto Cycling Team) is de beste in het bergklassement en mag naar huis met de bolletjestrui.