BEVER / BEERSEL - Amulet, een thriller vol misdaad, magie en hekserij

C21

BEVER / BEERSEL - Amulet, een thriller vol misdaad, magie en hekserij

Schoemans_amulet_op_boekenbeurs
Amulet Schoemans - © Deschuyffeleer
 

Voor het achtste opeenvolgende jaar publiceert auteur/journalist Roger H. Schoemans een spannend nieuw misdaadverhaal. Ook ditmaal dwingen de omstandigheden de lokale journalisten Geo Joosten en Piet Schraepen in een speurdersrol waar ze zich eigenlijk niet toe geroepen voelen. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze zo een internationale onderwereld van heksen en magiërs met vertakkingen tot ver buiten hun Zuid-Limburgse werkterrein.

Het verhaal van 'Amulet' begint in het kleine Haspengouwse Vlijtingen, waar een kraanman het verminkte lijk van een albinojongetje uit een sloot schept. Omdat hij het lijkje meteen wil laten verdwijnen en daarenboven uit een familie van 'barakkenmannen' stamt, is hij voor de politie onvermijdelijk de hoofdverdachte. Joosten en Schraepen ontdekken snel dat de zaak veel complexer is.
Hun gesprekken met diverse getuigen voeren hen van de sloot in Vlijtingen naar het geheime verleden van het stamhoofd van de 'barakkenfamilie', een bange Congolese illegaal in Luik, hekserij door een medicijnvrouw uit Centraal-Afrika en een gepensioneerde missionaris in Zuun, tot ze ten slotte de verschrikkelijke reden achterhalen waarom het jongetje uit de sloot vermoord werd.
Overal stoten ze op de slagschaduw van de geschiedenis, van moordpartijen na de bevrijding in Zuid-Limburg tot de actuele slachtpartijen in Centraal-Afrika.  Net als bij de vorige 'Joosten-thrillers' verankert Schoemans zijn spannende en ontspannende verhaal in thema's die elke dag opduiken in het nieuws. Discriminatie, racisme, onverdraagzaamheid, bijgeloof, angsten opgewekt door een steeds ingewikkelder samenleving, spelen allemaal mee op de achtergrond.
'Universele problemen die hun tentakels uitstrekken tot in het kleinste dorp', zegt Schoemans daarover. 'Om het even of het gaat om een dorp in Haspengouw of in het Pajottenland, het wereldleed dringt overal binnen.'
Schoemans signeert op de boekenbeurs op zondag 6 en vrijdag 11 november aan de stand van het Davidsfonds. Ook was hij prominent aanwezig op de Buchmesse in Frankfurt met de Duitse vertalingen van de jeugdromans 'Fataal' (dat in Duitsland zeer on-Duits 'Behind your back' heet) en 'De Leeuwendochter' ('Loewentochter').

 'Amulet' werd uitgegeven door het Davidsfonds.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief