REGIO - Miss Dworp zoekt kandidaten

C21

REGIO - Miss Dworp zoekt kandidaten

Editiepajot_ingezonden_miss_dworp

Sinds 1976 wordt in onze contreien ieder jaar, onafgebroken, een “Miss Dworp” gekozen, in de beginjaren in Dworp zelf, maar de jongste 25 jaar in het c.c. De Meent in Alsemberg, hieruit is af te leiden dat in 2015 de 40e Miss Dworp wordt gekroond.

De organisatie van dit evenement is in handen van de v.z.w. Vriendenkring Pater Briers / v.z.w. Miss Dworp, een vereniging die humanitaire projecten steunt in het Centraal-Amerikaanse Guatemala, via de persoon van Theo Briers, missionaris in dat land.

 

De algemene leiding van de organisatie is in handen van Paul Mariën penningmeester van de vereniging.  

 

Missverkiezingen in Vlaanderen, er zijn er dertien in een dozijn. En toch is “Miss Dworp” een buitenbeentje in dat gezelschap, precies omdat de opbrengst van de show integraal aan een goed wordt besteed. Al 40 jaar lang !

 

De Naam “Miss Dworpverkiezing” is enigszins misleidend, omdat kandidaten uit ongeacht welke Vlaamse provincie mogen afkomstig zijn. Trouwens, een Vlaamse provincie waarin geen Miss Dworp woont, bestaat niet. Overigens mogen kandidaten ook uit het Waalse Gewest afkomstig zijn, voor zover zij vlot Nederlands spreken.

 

Dat is één van de voorwaarden waaraan elke kandidate moet voldoen: zich kunnen uitdrukken in verzorgd Nederlands. Andere voorwaarden zijn: tussen 16 en 23 jaar zijn (geen 24 zijn de dag van de verkiezing), 25 toegangskaarten tot de show verkopen (20 euro per kaart) en een deelnemingswaarborg van 250 euro betalen, die integraal terugbetaald wordt als de kandidate aanwezig is geweest op al de bijeenkomsten van de deelneemsters.

 

Die verplichte aanwezigheden zijn beperkt: een persvoorstelling de dinsdag voor de show, vier halve dagen repetitie (op zondagvoormiddag), een algemene repetitie op de vooravond van de show en, natuurlijk, de showavond zelf.

 

Miss Dworp is geen loutere schoonheidswedstrijd. Er wordt méér van de meisjes verwacht dan er leuk uitzien, wat natuurlijk wel een troef is.  Er wordt ook elegantie, uitstraling, originaliteit en correct Nederlands van hen verwacht.

De jury, waarin geen sponsors zetelen en die onder het toezicht van twee gerechts-deurwaarders staat, beoordeelt de kandidaten bij defilés – waaronder in badpak - , bij een gesprek met de presentatrice en een persoonlijke act.  

 

De verkiezing van Miss Dworp is een totaalspektakel waaraan ook wordt meegewerkt door Vlaamse artiesten  en het dansensemble Pirouette. De presentatie is in handen van Cynthia Reekmans.

 

Miss Dworp 2015: c.c De Meent Alsemberg, zaterdag 28 februari om 20 uur.

Optreden van 2 Fabiola en Astrid. 

Inschrijving via de website www.missdworp.be en bij Paul Mariën (0496/861 859). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief