GERAARDSBERGEN - Politie Geraardsbergen/Lierde leert vijfdeklassers dat ze mogen ‘gezien’ worden!

C21

GERAARDSBERGEN - Politie Geraardsbergen/Lierde leert vijfdeklassers dat ze mogen ‘gezien’ worden!

Img_6537
Ingezonden foto
 
Img_6534
ingezonden foto
 

Bij donkere dagen en regenachtig weer is opvallen in het verkeer en een degelijke fietsverlichting geen overbodige luxe! Toch trekken helaas nog heel wat voetgangers en fietsers zonder zichtbare kledij of verlichting de baan op! Vooral jeugdige stappers/fietsers schatten hun eigen zichtbaarheid dikwijls verkeerd in. Zo brengen ze zichzelf én anderen in gevaar! Politie Geraardsbergen/Lierde bezocht de voorbije week heel wat vijfdeklassers om hen hiervan bewust te maken.   

Zichtbaarheid en veilig verkeer gaan hand in hand! Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde zet in de maand november resoluut in op 'zien en gezien worden in het verkeer’! Een project dat wordt aangeboden aan alle vijfdeklassers van de scholen op het grondgebied van de politiezone. Het project omvat een theoretisch gedeelte én een fietscontrole en wordt gegeven door een inspecteur van de dienst Verkeer.  

Veel interesse 

In de maand oktober werden alle lagere scholen aangeschreven door de politie met de vraag of ze wensten deel te nemen aan het project. De interesse was groot: maar liefst 8 verschillende scholen uit Geraardsbergen en Lierde tekenden in. Goed voor 11 klassen en 230 leerlingen uit het vijfde leerjaar. 

Inspecteur Bart wordt meester Bart     

Inspecteur Bart van de verkeersdienst bij politie Geraardsbergen/Lierde werd voor even ‘meester Bart’. Met een leuke interactieve presentatie op maat van de kinderen, heel wat fluo en reflecterend materiaal én een handige fietscontrolekaart op zak, bezocht hij ondertussen vrijwel alle deelnemende scholen.  In totaal werden zo'n 200 fietsen nagekeken en kregen leerlingen gedurende een volledig lesuur tips en aanbevelingen om voortaan veiliger/zichtbaarder te zijn. “Jong geleerd is oud én goed gedaan! Leerlingen van het lager onderwijs komen heel vaak te voet of met de fiets naar school. Ze staan niet altijd stil bij de gevaren die ze onderweg kunnen tegenkomen. Ik laat hen beseffen dat ze zonder opvallende kledij moeilijk opgemerkt worden in het verkeer. Verder leer ik hen hoe ze zich zowel overdag als in het donker zichtbaar kunnen maken, hoe ze correct de fietshelm moeten dragen en wat de functie is van fietsverlichting.” zegt Bart.     

Gedeelde verantwoordelijkheid 

Hoewel de politie heel wat initiatieven neemt omtrent zichtbaarheid en verkeersveiligheid, wil ze ook benadrukken dat alles start met ieders eigen gedrag in het verkeer.   “Verkeersveiligheid is de verantwoordelijkheid van iedereen. Als politie kunnen wij deze taak niet alleen vervullen. Daarom doen we ook een beroep op (groot)ouders. Leer je (klein)kinderen het belang van verkeersveilig gedrag en vergeet daarbij vooral niet om zelf het goede voorbeeld te geven” luidt het.  

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief