WAARBEKE - Isabelle Decallonne van Atelier Illumen uit Waarbeke krijgt het authenticiteitslabel

C21

WAARBEKE - Isabelle Decallonne van Atelier Illumen uit Waarbeke krijgt het authenticiteitslabel

A_foto_waarbeke__kopie_
Ingezonden foto
 
Dertien Oost-Vlaamse ondernemers ontvangen het UNIZO authenticiteitslabel "Handmade in Belgium", waaronder Isabelle Decallonne van Atelier Illumen uit Waarbeke. Met het authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’ (HIB) wil UNIZO het ambacht op een positieve manier in de kijker zetten. De HIB-community mag sinds begin december dertien nieuwe leden verwelkomen. Het gaat om Atelier Illumen uit Waarbeke, Craftails bv uit Melsele, Creaties Eric Declerck uit Wondelgem, Deconinck nv uit Gavere,  De uitreiking van de labels vond plaats in Farmfabriek in Deinze in het bijzijn van Leentje Grillaert, tweede gedeputeerde van Provincie Oost-Vlaanderen, bevoegd voor onder meer middenstand en EROV.
 
Voorwaarden
Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB), uitgereikt door UNIZO, krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% 'handmade' zijn, een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.
 
Handmade is populair
In Oost-Vlaanderen zijn al ongeveer 150 ondernemers bekroond met het label. In heel Vlaanderen en Brussel bekronen we parels van ondernemingen met het authenticiteitslabel. De groep van HIB-ers blijft dus groeien, vooral in stedelijke gebieden. Maar ook in kleine (deel)gemeenten ontdekt Vlaanderen vandaag door het label unieke ambachtelijke beroepers die een sterk product maken.
 
Een overzicht van de nieuwe labelhouders
 
Isabelle Decallonne van Atelier Illumen uit Waarbeke maakt unieke glas-in-loodramen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief