DILBEEK / REGIO - Een geslaagd stationsbuffet

C21

DILBEEK / REGIO - Een geslaagd stationsbuffet

Erfgoedcel_dec_2011___9_
Het ‘Stationsbuffet’ van de Erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei mocht rekenen op een talrijke opkomst met tal van burgemeesters, schepenen, erfgoedwerkers en vrijwilligers - Foto Luc Bohez
 
Erfgoedcel_dec_2011___1_
Reclamespot 'Lekkers uit Pajottenland'... Te zien op Ring-tv tot 24 december. Een succes! © Deschuyffeleer
Erfgoedcel_dec_2011___27_
Ook '800 jaar Herne' met het pronkstuk 'Kleine Kroniek van het Groene Kwadrant' tekende present - Foto Luc Bohez
Erfgoedcel_dec_2011___8_
Karen Van Buggenhout: “Het opzet was in eerste instantie mensen bijeenbrengen ...." - Foto Luc Bohez
 
Erfgoedcel_dec_2011___2_
© Luc Bohez
Erfgoedcel_dec_2011___38_
Aan het woord: Marc Picalausa
Erfgoedcel_dec_2011___5_
© Luc Bohez
 
Erfgoedcel_dec_2011___13_
Streekgids Hugo Vereecken - © Deschuyffeleer
 
Erfgoedcel_dec_2011___11_
Frans Peetermans en Jos Huwaert - © Luc Bohez
 

Als locatie voor haar allereerste nieuwjaarsdrink en meteen ook haar eerste erfgoedmarkt koos de erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei voor de Tramsite in Schepdaal. Het ‘Stationsbuffet’ mocht dan ook rekenen op een talrijke opkomst met tal van burgemeesters, schepenen, erfgoedwerkers en vrijwilligers. Voor de markt tekenden 25 lokale, regionale en Vlaamse erfgoedorganisaties en -verenigingen in. Het team van voorzitter Marc Picalausa met de erfgoedcoördinatoren Karen Van Buggenhout en  Koen Demarcin mogen zo alleszins terugblikken op een meer dan geslaagde activiteit.

Karen Van Buggenhout: “Het opzet was in eerste instantie mensen bijeenbrengen die dagdagelijks bezig zijn met erfgoed en hen de mogelijkheid bieden hun ideeën, ervaring en kennis te delen. Ook was het de bedoeling de werking en de toekomstvisie van de erfgoedcel toe te lichten”.
De erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei wil met het samenwerkingsverband de uitbouw van een duurzaam erfgoedbeleid in de gemeenten Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en in 'de Rand' voor de gemeentes Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode bevorderen. Vrijwilligers, communicatie, ondersteuning, deelgenootschap, netwerk en proeftuin zijn hierbij de pijlers.
Zowel de Dilbeekse burgemeester Stefaan Plateau als erfgoedcelvoorzitter Marc Picalausa uit Halle  benadrukten de essentiële betekenis en de belangrijkheid van ‘het doorgeven aan toekomstige generaties’. Ook kreeg de erfgoedcel een goed rapport mee voor het reeds realiseren, het ondersteunen en ‘het op rails zetten’ van talrijke projecten.
Het Actieplan 2012 focust zich op de vrij talrijke erfgoedactoren, het brengen van het erfgoed naar het brede publiek en het culturele erfgoed zelf. Het actieplan besteedt ook een bijzondere aandacht aan het project ‘Terug in de mobiliteit’. Hiermee wil de cel projecten met mobiliteit als thema daadwerkelijk omkaderen en ondersteunen en dit zowel logistiek als financieel. Zo is voorzien dat een aangepaste lijnbus een mobiliteitstentoonstelling zal herbergen die dan ter beschikking zal gesteld worden van organisatoren die  rond het thema een activiteit uitwerken. ‘Terug in de mobiliteit’ wordt overigens op 24 januari in het CC de Cam in Gooik voorgesteld. Voor het komend werkjaar voorziet de cel alleszins opnieuw een nauwe samenwerking met het provinciebestuur.
Vooraf werden de erfgoedpeters en -meters vergast op een extraatje. Zij werden op sleeptouw genomen door streekgids Hugo Vereecken die hen trakteerde op een exclusieve rondleiding voor en achter de schermen van de Tramsite. Tot nu telt de cel 54 peters en meters die allen met uitgesproken enthousiasme voor cultuur de erfgoedcel een daadwerkelijke morele steun bieden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
Luc Bohez / Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief