PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Goedlogopolitie
Dsc01133
 

Licht gewond 
GOOIK- Aan de Ninoofsesteenweg in Gooik gebeurde donderdagmiddag  een verkeersongeval met lichamelijk letsel na een kop/staart aanrijding. R. D uit Halle komt met zijn voertuig in aanrijding met het laatste voertuig van een stilstaande file. Dit voertuig bestuurd door C.D uit Herne wordt ingevolge deze aanrijding tegen zijn voorligger, een voertuig bestuurd door L.B uit Heist, geduwd .  C.D uit Herne raakt bij de aanrijding licht gekwetst.

Bewoner kan brand blussen
LEMBEEK - De brandweer van Halle werd donderdag omstreeks 17.45 uur opgeroepen voor een frietketelbrand in de Malaviséstraat in Lembeek. Een frietuurketel was op het fornuis blijven staan. Toen de brandweer ter plaatse kwam, had de bewoner het vuur al kunnen blussen. Hij bracht de frietketel naar buiten maar heel de woning was onder de rook. De brandweer kon zich beperken tot een controle.

Woning doorzocht
HERNE -  De politie noteerde een inbraak in de Kramerijkstraat. De dieven plegen braak op de voordeur. De dader(s) doorzoeken de woning. Wat er verdween, is niet geweten.

Inbraakpoging
GALMAARDEN – In de Statiestraat pogen onbekenden de voordeur te forceren maar ze slagen niet in hun opzet en verlaten onverricht ter zake de plaats.

Gordelcampagne ook in zone TARL
TERNAT-AFFLIGEM-ROOSDAAL-LIEDEKERKE - Sommige weggebruikers klikken zich nog steeds niet vast omdat ze niet overtuigd zijn van het nut van de veiligheidsgordel. Vooral passagiers achterin vinden het overbodig om zich vast te klikken voor een dagelijks traject, of als hun auto uitgerust is met airbags of zijdelingse verstevigingen.

Van 21 september tot 18 oktober 2008 organiseert het BIVV opnieuw een gordelcampagne, met als thema: “De gordel achterin redt ook levens voorin”.

De politiezone TARL zal actief deelnemen aan de campagne. Alle buitenploegen zullen tijdens hun reguliere werking (interventie, wijkpolitie, …) preventief en repressief toezicht houden op het dragen van de gordel door inzittenden van auto's (bestuurders en passagiers).

Het polyvalente teams ( interventiediensten) en de wijkpolitie houden van 21 september tot 18 oktober 2008 preventief en repressief toezicht op de gordeldracht.

De teamchefs van de polyvalente teams en wijkpolitie organiseren het toezicht dat gestuurd wordt door de teamchef van het team verkeer.

De teamchefs zorgen ervoor dat hun medewerkers zoveel mogelijk toezicht houden op de gordeldracht in de schoolomgevingen (kleuter- en lager onderwijs). De norm ligt op 40 effectieve controle-uren per deelnemend team (samen zowat 200 manuren).

De bestuurders die in overtreding zijn, krijgen in eerste instantie een opmerking. Bij herhaling wordt hen een onmiddellijke inning uitgeschreven.  In bijzondere en verkeersgevaarlijke omstandigheden kan onmiddellijk geverbaliseerd worden.

Op volgende websites vind je nog meer informatie: www.bivv.be, www.ikbenvoor.be, www.gordeldier.be en www.tarl.be.

Het BIVV heeft speciaal voor deze campagne materiaal ontworpen. Het gaat om een sleutelhanger die bestuurders kunnen gebruiken om hun passagiers aan te sporen hun veiligheidsgordel te dragen.

Na het einde van de campagne zal de politie de resultaten bekend maken.

Mobiele dataterminals en livescan gevraagd
TERNAT-AFFLIGEM-ROOSDAAL-LIEDEKERKE  - De politie van de zone TARL vraagt aan de politieraad om de aankoop van tien mobiele dataterminals of afgekort MDT en de aankoop van een apparaat Livescan goed te keuren.
Een mobiele dataterminal is een computer waarmee de ploegen op het terrein identificaties kunnen uitvoeren, administratief werk op het terrein uitvoeren enz. Deze toestellen laten toe de administratie quasi in reële tijd uit te voeren. Op deze computers kan ook operationele informatie geplaatst worden waardoor de manuele documentatie voor de medewerkers op het terrein maximaal beperkt wordt. Deze operationele documentatie is nodig voor de medewerkers gelet op de complexiteit van het terreinwerk (men kan niet alles weten en onthouden).

Een apparaat Livescan is een toestel waarbij vingerafdrukken in reële tijd en digitaal opgenomen worden. Deze digitaal opgenomen vingerafdrukken laten toe om controles uit te voeren en te onder andere te vergelijken met vingerafdrukken die op plaatsen van een misdrijf werden opgenomen. De vingerafdrukken worden uiteraard binnen het wettelijk voorziene kader opgenomen en geregistreerd in de voorziene databanken. De databanken worden door het toestel online gevoed.

“De andere agendapunten zijn ook belangrijk maar hebben minder te maken met de operationele werking. Ze dragen er uiteraard ook in grote mate toe bij, zonder de nodige financiële middelen kunnen we immers niet werken.

Nu hopen dat de politieraad deze budgettair voorziene opdrachten zal goedkeuren.”, stelde commissaris Roland Holvoet.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief