HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap

C21

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap

Dsc03625
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap - Gunther Krikilion, zaakvoerder Kris Poelaert, Gunther Desmedt, Maxim Van Holder, zaakvoerder Dany Dasseleer en regiodirecteur Sonia Matton - © Deschuyffeleer
 
3
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap - © Deschuyffeleer
 
4
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap - © Deschuyffeleer
 

Vrijdag 15 juni zal voor altijd een belangrijke datum blijven in de annalen van zowel Record Bank als ING Bank. Die dag was immers de begindatum van de operationele integratie van Record Bank in het ING-net. Die integratie bepaalde uiteraard ook de uittekening van het vernieuwde bankenlandschap in Herne, Bever en Galmaarden. Zo werd dan ook op die dag officieel het nieuw ING-kantoor opgestart in de Statiestraat in Tollembeek.

Een grote reorganisatie  
Al in oktober 2016 maakte de Nederlandse grootbank ING gewag van een grote reorganisatie. Vele Record-kantoren en ook de naam van Record Bank zouden verdwijnen. ING wilde daarbij streven naar grotere kantoren met ruimere openingsuren en betere digitale voorzieningen. Eind dat jaar telde Record Bank meer dan 500 bankkantoren die door zelfstandige agenten werden gerund. Hiervan zouden er uiteindelijk slechts een 70-tal in het nieuwe netwerk van het moederbedrijf ING België worden opgenomen. De andere kantoren zouden worden samengevoegd in het netwerk of worden gesloten. De doorgedreven ING-reorganisatie heeft niet alleen het verdwijnen van Record tot gevolg. Ook het contingent aan ING-kantoren werd gevoelig afgeslankt. Als de ganse operatie voltooid zal zijn blijven er nog slechts 650 kantoren over. Tot voor kort telde ING nog 709 kantoren en Record Bank 536.
De recente inlijving van Record Bank, die al van bij haar ontstaan in 2001 een voor 100% dochtermaatschappij is van ING België, dateert juridisch van in april 2018. Klanten van Record Bank werden toen meteen klant van ING. De praktische overheveling van rekeningen naar de nieuwe bank gebeurt evenwel niet overal op éénzelfde datum. Dit kan nog her en der tot eind deze maand duren.
Nummer 3 in België
Voor de regio Aalst-Ninove is Sonia Matton de ING-regiodirecteur. Samen met haar team met onder meer experten evenals personal- en private-bankers is zij derhalve de eindverantwoordelijke voor de commerciële ING-resultaten van de regio Aalst-Ninove. Zij geeft duiding bij de groots opgezette operatie: “De reorganisatie van de moedermaatschappij ING heeft grotendeels te maken met de permanente wijziging in het banklandschap met uiteraard de uitbreiding van de digitalisering. Niet minder belangrijk is ook het financieel plaatje. Door twee aparte maatschappijen aan te houden zat ING met een zware structuur vanuit de top. Bij samenvoeging daarvan kan ING de toekomst beter aan. We zitten immers in een competitief marktsegment waarbij lage rentevoeten en hoge kosten zeker niet de betere uitgangspunten zijn. Na onze reorganisatie worden wij in de financiële sector het nummer drie in België en dat brengt mee dat wij niet alleen in het België maar ook in het Europa van morgen beduidend sterker komen te staan”.
Tussenstappen
Ook aan de nieuwe ING-structuur in Herne/Bever/Galmaarden zijn zo diverse stappen voorafgegaan. Zo ontstond reeds voordien een lokale fusie van onder meer de Record-kantoren van Bever, Sint-Pieters-Kapelle en Galmaarden. Zij vormden samen bvba Bank en Verzekeringen Pajot Partners, een groep met drie locaties en Kris Poelaert (Herne) en Dany Dasseleer (Bever) als statutaire zaakvoerders. Het is ook in die hoedanigheid dat Bank en Verzekeringen Pajot Partners bvba de portefeuille overnam van het Record-kantoor gevestigd op het Marktplein in Galmaarden. In 2017 gebeurde dit ook voor de Record-vestiging op Burght in Bever.
In navolging van de ING-beslissing die uitmaakte dat Pajot Partners in de nieuwe ING-structuur kon overleven werd Pajot Partners begin dit jaar duidelijk opgesplitst in Pajot Finance (bank) en Pajot Partners (verzekeringen). Voor  de verdere uitbouw van zijn bankkantoor liet Pajot Finance het oog vallen op de  locatie Statiestraat 92 in Tollembeek die tot voor kort nog dienst deed als Axa-bankkantoor. 
Al van in april dit jaar kregen ook de klanten van Record-Herfelingen de tijding dat hun Record-bankzaken voortaan zouden worden afgehandeld vanuit de nieuwe ING-vestiging in Tollembeek.
Het filiaal op de Plaats in Bever dat eind 2017 nog te maken kreeg met een plofkraak van de geldautomaat en hierdoor ook enorm veel schade opliep wordt slechts tijdelijk gehuisvest in Tollembeek. Eénmaal de herstellingswerken voltooid wordt daar evenwel het vroegere Record-kantoor terug, maar dan als ING-bankkantoor in gebruik genomen. Dit is voorzien in het najaar.
Lokaal en betrokkenheid met de klant
Namens Pajot Finance zaakvoerder Kris Poelaert: “De situatie waarmee ook wij willens nillens werden geconfronteerd is uiteraard niet de situatie waar wij van droomden temeer mijn eigen kantoor nog maar pas vier jaar oud was. De ING-reorganisatie werd nogal drastisch doorgevoerd. Anderzijds beseffen we dat we met ING aan onze klanten een veel uitgebreider en concurrentieel pakket kunnen aanbieden. Onze grootste bekommernis is onze klanten met jonge gedreven en gespecialiseerde medewerkers het best mogelijk blijven ten dienste te staan. Voor ons blijft het ‘lokale en de betrokkenheid met de klant’ heel belangrijk en dat zal dan ook in de nieuwe structuur voor ons een prioriteit blijven uitmaken. Met ING als sterke bank gaan we voor een succesvolle toekomst van onze klanten. Het blijft immers onze doelstelling om te kunnen delen in de tevredenheid en het geluk van onze klanten.”
Het ING-kantoor is vrij toegankelijk in de voormiddag van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12u en in de namiddag op dinsdag van 14 tot 18u, op woensdag van 18 tot 19u30 en op zaterdagvoormiddag mits afspraak. Het kantoor is te bereiken via tollembeek@ing.com en 054/31.12.00.
Het kantoor beschikt ook over een Self’Bank-terminal waar bovendien ook cashgeld kan gedeponeerd worden. Die ruimte is beschikbaar 7/7 van 5 tot 23.30 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief