HALLE - Juf Sofie staat al 35 jaar voor de klas

C21

HALLE - Juf Sofie staat al 35 jaar voor de klas

Editiepajot_halle_juf_sofie_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_juf_sofie_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_juf_sofie_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Sofie Soors staat al 35 jaar voor de klas in het Heilig Hart & College in Halle. Met de kindjes van haar eerste leerjaar vierde ze een feestje, maar ze had geen vermoeden dat alle collega's hier ook iets van afwisten. Zij had nochtans aan  niemand hiervan iets gezegd. Samen met heel wat kinderen werd ze door haar collega’s in de bloemetjes gezet, kreeg ze pralines en hadden de kinderen voor haar een lied ingestudeerd.

Juf Sofie leert al 32 jaar de kinderen lezen en schrijven. Zo lang staat ze al in het eerste leerjaar van het Heilig Hart & College. Speciaal is dat zij al kinderen in de klas gehad heeft van 4 papa’s die ook bij haar hebben leren lezen en schrijven.
 
Zij heeft haar hart verloren aan het eerste studiejaar. “De kleintjes zijn ontzettend dankbaar en aangenaam om mee te werken. Tegenover vroeger is de methode om les te geven wel anders. Ook het tempo ligt hoger en de kinderen zijn mondiger geworden, maar dat valt nog wel best mee. Ik doe mijn werk nog heel graag”, zegde een ontroerde juf Sofie.
 
Op de vooravond van het feestje in de school mochten de leerkrachten een opvoering van juke-box 2000 gaan bijwonen in het Vondel. Daar vond zij het wel vreemd dat veel aanwezigen het lied ‘Sofietje’ hadden aangevraagd. Dat was al een eerste blijk van erkenning vanwege haar collega’s.
 
Eigenlijk is Sofie Soords afkomstig uit Peer maar volgde 34 jaar geleden haar man toen hij in Halle kwam werken.
 
Over op pensioen gaan spreekt Sofie nog niet, maar eens het zo ver is wil ze terug op de schoolbanken om nog verder te studeren. Ook wil zij dan meer tijd besteden aan haar hobby’s en deze zijn muziek en bloemschikken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant | 19 okt 2021
Marc Sluys | 11 okt 2021

archief