Slechts beperkt bezoek mogelijk in het AZ Sint-Maria HALLE

C21

Slechts beperkt bezoek mogelijk in het AZ Sint-Maria HALLE

Mug_halle_
 

Het AZ Sint-Maria gaat vanaf woensdag 12 januari 2022 de bezoekregeling gevoelig beperken. Er zal enkel nog bezoek mogelijk zijn op de afdelingen materniteit, pediatrie en palliatieve zorgen en bij patïenten bij wie de gezondheidstoestand plots erg verslechtert. Met deze tijdelijke maatregel zorgen we ervoor dat het AZ Sint-Maria een veilige plek blijft ondanks de snel stijgende besmettingscijfers.

 

Waarom een strengere bezoekregeling?

De zeer besmettelijke omikronvariant gaat als een razende de wereld rond. Hij lijkt milder te zijn dan de vorige varianten. Maar medische experts benadrukken dat de omikronvariant niet mag afgeschilderd worden als een doordeweekse verkoudheid of een flauw griepje. Het is en blijft een onvoorspelbaar coronavirus dat bovendien zeer besmettelijk is. 

 

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, verwacht dat het aantal dagelijkse besmettingen eind deze week kan pieken van 30.000 tot 125.000 besmettingen/dag. Verwacht wordt dat eind januari dagelijks 400 tot 1.400 besmette personen zullen worden opgenomen in de ziekenhuizen. 

 

Het AZ Sint-Maria wil dan ook geen onnodige risico’s nemen . Het is belangrijk dat het Halse ziekenhuis een zeer veilige omgeving blijft. Op die manier kunnen we ook in deze vijfde golf de nodige zorgen blijven garanderen.

 

Wie mag nog op bezoek?

Er is enkel nog bezoek toegestaan op de afdelingen:

  • materniteit: hier wordt enkel de partner toegelaten. (Overnachten kan mits een negatieve PCR-test)
  • pediatrie: hier worden enkel de ouders toegelaten. (Eén van de ouders kan overnachten mits een negatieve PCR-test) 
  • palliatieve zorgen. 

Op de andere afdelingen is er geen bezoek meer toegelaten. Enkel wanneer de gezondheid van een patiënt ernstig achteruitgaat, zal het AZ Sint-Maria de familie contacteren. Voor de familie wordt er dan een bezoekerspasje voorzien dat bij het eerste bezoek kan afgehaald worden aan het onthaal. Deze pas geeft toegang de afdeling waar de patiënt verblijft. Het zijn de behandelende arts en de hoofdverpleegkundige van de afdeling die samen hiervoor de toestemming geven. 

 

Wie een bezoekerspasje heeft, mag op bezoek: elke dag van 14u-15u en van 18u-19u.

 

We beseffen dat deze maatregel een grote impact heeft op de patiënten en de bezoekers. Maar het personeel van het AZ Sint-Maria zal alles in het werk stellen om het verblijf van de patiënt in het AZ Sint-Maria zo aangenaam mogelijk te maken. We danken jullie voor het begrip en het vertrouwen. 

 

Kom veilig op bezoek!
Kom je op bezoek? Hou het veilig!

  • Draag altijd een FFP2-masker (= verplicht). Een FFP2-mondmasker is gemaakt uit materiaal dat beter in staat is om virusdeeltjes uit de lucht te filteren, zowel bij het in- als het uitademen. En het sluit ook beter aan op de contouren van je gezicht. 
  • Draag elke keer als je op bezoek komt een vers of nieuw mondmasker! Een mondmasker dat te lang gedragen wordt, vuil of vochtig is, zorgt niet voor een optimale bescherming.
  • Draag het mondmasker overal in het ziekenhuis. Zeker ook in de kamer van je bezoek. Waak erover dat de persoon die je bezoekt ook op de correcte manier een mondmasker draagt. 
  • Kom enkel als je je lekker voelt. Heb je koorts, een verkoudheid, hoofdpijn of andere symptomen die kunnen wijzen op een besmetting? Stel je bezoek uit.
  • Bewaar overal minstens anderhalve meter afstand en vermijd fysiek contact. Geef dus geen handen, zoenen of knuffels.  

Kan je iets laten bezorgen of afhalen?
Uiteraard! Vanaf woensdag wordt er in de onthaalzone een afgiftepunt geopend:

·       elke weekdag van 7u tot 19u

·       elke zaterdag, zon- en feestdag van 14u tot 16u 

 

Wat kan je laten bezorgen of afhalen? Kleding, toiletartikelen, tijdschriften, boeken, een kleine verrassing (bijvoorbeeld bloemen of pralines), een kaartje …. 

 

Maak zeker gebruik van deze dienstverlening. Zo zorg je voor verbondenheid met de patiënt en bezorg je hem/haar een fijn signaal. Ook een opbeurend telefoongesprek is een kleine inspanning die een grote waarde heeft voor het welbevinden van elke patiënt. Indien de patiënt niet in de mogelijkheid is om zelf te bellen, helpen de medewerkers van de verpleegafdeling graag. Je kan de afdelingen contacteren via de contactgegevens op onze website.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2022
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief