HALLE - Café De Grove uit Sint-Pieters-Leeuw wint gocart race

C21

HALLE - Café De Grove uit Sint-Pieters-Leeuw wint gocart race

Editierpajot_halle_gocart_1_grr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editierpajot_halle_gocart_1_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editierpajot_halle_gocart_2_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editierpajot_halle_gocart_2_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editierpajot_halle_gocart_3_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editierpajot_halle_gocart_4_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editierpajot_halle_gocart_3_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_gocartrace_011_foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_halle_gocartcace_012_foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
Editierpajot_halle_gocart_5_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editierpajot_halle_gocart_6_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editierpajot_halle_gocart_7_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de eerste keer werd op en rond de Grote Markt in Halle een gocartwedstrijd georganiseerd. Organisatoren waren Bruno ‘Body’ Vandierendonck van café De Vaantjesboer, Kristof Beckers van café De Sleutel en carnavalgroep De Vrie Kadeikes.

Eindwinnaars werden café De Grove uit Sint-Pieters-Leeuw. Op de tweede plaats eindigden De scouts van Sint-Rochus. Derde was café ‘t Leeuwke uit Sint-Pieters-Leeuw en op de vierde plaats eindigden ex-aequo Blue Note en Chupito. De prijs voor de origineelste ploeg ging naar café De Fazant en de prijs voor de ongelukkigste naar Lamme Chic. Zij verloren een wiel op de Grote Markt.
 
Niet minder dan 15 ploegen hadden zich ingeschreven. De ene al ludieker uitgedost dan de anderen. De aanwezigheid van carnavalgroepen was hieraan niet vreemd. Volgende ploegen namen deel aan de wedstrijd: Wauters, Vaantjes, Chiro Halle, Blue Note 1, De Fazant, De Grove, Lamme Chic, De Kelt, de Trappers, Blue Note 2, de Pedalenclub, Leeuwke, de Zotte gevallen, de Klinkoet en Scouts St. Rochus.
 
Sommige café-uitbaters hadden aan de wedstrijd een ludieke actie gebonden. Zo konden de deelnemers ter hoogte van café De Klinkoet om de twee ronden de ‘floch’ trekken zoals op de kermisattracties. Wie de ‘floch’ trok kreeg een gratis pint bij de volgende doortocht.
 
Het idee om een gocartwedstrijd te organiseren kwam van Body en van Kristof. Beiden zijn afkomstig van Sint-Pieters-Leeuw en vroeger werden daar ook dergelijke wedstrijden op poten gezet.
 
Alle deelnemers waren het roerend eens: het was een zwaar en lastig parcours. Gocarts namen wel eens niet goed de bocht en kwamen in dranghekkens terecht. Andere vielen om en verloren een wiel. Gewonden vielen er echter niet.
 
Organisator Bruno ‘Body’ Vandierendonck was een tevreden man. Of er nog een tweede uitgave komt valt nog af te wachten.
 
Body: “Wij gaan nu zien bij de handelaars en café’s langs het parcours. Als deze tevreden zijn komt er mogelijk een tweede editie. Dan zullen we wel een paar dingen veranderen, want sommige bochten waren wel veraderlijk gevaarlijk. Voor ons was het een leerschool voor eventueel een volgende uitgave”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief