HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Werken kruispunt Alsembergsesteenweg en Bergensesteenweg begonnen

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Werken kruispunt Alsembergsesteenweg en Bergensesteenweg begonnen

Editiepajot_halle_kruispunt_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De werken om het plaatsen van een rondpunt op de Bergensesteenweg ter hoogte van de Alsembergsesteenweg zijn begonnen. Eerst worden de onteigende woningen afgebroken en de nutsleidingen verlegd. Als alles naar wens verloopt, moet het rondpunt tegen de zomer van volgens jaar klaar zijn.

Het kruispunt van de Bergensesteenweg (N6) en de Alsembergsesteenweg is een van de 131 erkende gevaarlijke verkeerspunten die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heraangelegd worden in de provincie Vlaams-Brabant. Het kruispunt met de Alsembergsesteenweg is het tweede gevaarlijke kruispunt met de Bergensesteenweg uit een reeks van vijf dat aangepakt wordt (het eerste was het kruispunt met de Lotstraat).
 
Het huidige kruispunt met verkeerslichten wordt omgevormd tot een rotonde. De fiets- en voetgangersinfrastructuur zal daarbij gescheiden worden van het autoverkeer, en de fietsers zullen voortaan oversteken via een oversteekeiland. Ten slotte zal ook de vormgeving van de bestaande middenberm voor en na het kruispunt op dezelfde manier doorgetrokken worden. Ook dat zal bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid.
 
TIMING    
Begonnen wordt met het verleggen van de nutsleidingen. Dit moet gedaan zijn tegen half november.
Daarna volgend de eigenlijke aanleg. De werken gaan in twee fasen gebeuren.
         
De Alsembergsesteenweg blijft ter hoogte van het kruispunt in beide fasen afgesloten voor alle verkeer.
Net zoals bij de heraanleg van het kruispunt met de Lotstraat, zal gedurende de werkzaamheden op de Bergensesteenweg het verkeer in de beide richtingen mogelijk blijven, met één rijstrook per rijrichting.
       
In de eerste fase wordt het zuidelijk deel aangelegd en de aansluiting met de Alsembergsesteenweg. Daarbij worden de twee rijstroken van de Bergensesteenweg aan de kant van de Alsembergsesteenweg afgesloten.
In de tweede fase is het de beurt aan het noordelijke deel van de rotonde. Daarbij zal het verkeer over de nieuwe, halve rotonde rijden. De Alsembergsesteenweg blijft afgesloten.
       
Het verkeer afkomstig van en naar de Alsembergsesteenweg wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via het op- en afrittencomplex nr. 20 ‘Huizingen’ van de autosnelweg E19-A7.
 
De bedrijven en handelszaken in de omgeving van de werkzone blijven bereikbaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief