Stroompanne treft grote delen van HALLE, BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Stroompanne treft grote delen van HALLE, BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW

Stekker_p200

Een stroompanne heeft Vrijdagavond grote delen van de Vlaams-Brabantse gemeenten Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw in de duisternis gedompeld.

De panne is veroorzaakt door een kabelstoring, zo meldt distributienetbeheerder Eandis, maar de juiste oorzaak van die storing is niet duidelijk.
Tienduizenden gezinnen zonder stroom
De kabelstoring deed zich net voor 21.00 uur voor en sindsdien zitten enkele tienduizenden gezinnen zonder stroom. Volgens burgemeester Hugo Casaer van Beersel gaat het om een gebied dat zich uitstrekt over Lembeek, Buizingen, Halle, Oudenaken en Beersel, tot in Alsemberg. "De 101-noodcentrale is in die regio bereikbaar maar de panne heeft wel gevolgen voor de communicatie tussen de politiekorpsen van de betrokken zones", zegt de burgemeester. "Die loopt een stuk moeilijker."
Volgens Eandis-woordvoerder Simon Van Wymeersch zijn technici van het bedrijf druk bezig om de nodige verbindingen om te schakelen en zou het euvel nog vrij snel verholpen zijn maar een vast uur kon de woordvoerder daar niet op kleven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief