REGIO - Toeristische infozuilen in de Groene Gordel voorgesteld in aanwezigheid van minister Geert Bourgeois

C21

REGIO - Toeristische infozuilen in de Groene Gordel voorgesteld in aanwezigheid van minister Geert Bourgeois

Editiepajot_hoeilaart_toeristische_infozuilen_varia_04_foto_roger_mortelmans
Geert Bourgeois, Tim Vandenput (Burgemeester Hoeilaart), Monique Swinnen en J.P Olbrechts. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_hoeilaart_toeristische_infozuilen_varia_01_foto_roger_mortelmans
In het Nérocafe werd de eerste toeristische infozuil in werking gezet. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_hoeilaart_toeristische_infozuilen_varia_02_foto_roger_mortelmans
Vic Laureys, voorzitter provincieraad, Jean Pol Olbrechts Bestendig Afgevaardigde, Minister Geert Bourgeois en Monique Swinnen Bestendig Afgevaardigde. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_hoeilaart_toeristische_infozuilen_varia_03_foto_roger_mortelmans
De werking van de toeristische infozuil wordt uit de doeken gedaan. - Foto's © Roger Mortelmans
 

Toerisme Vlaams-Brabant plaatst deze zomer in elf toeristisch relevante horecazaken met een grote bezoekersstroom een digitale infozuil. Deze infozuilen geven via een monitor met touchscreen alle toeristische informatie, thematisch ingedeeld en in vier talen, over de directe omgeving en de Groene Gordel. Op dagen en uren dat het lokaal toerismekantoor of het gemeentehuis niet toegankelijk zijn bieden deze zuilen, de ideale oplossing voor de toerist.

“Deze zuilen, echte fulltime medewerkers” zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme, moeten horecabezoekers aanzetten tot een wandeling, fietstocht of een bezoekje aan een museum, kasteel of park in de buurt. De zuilen zijn zeer gebruiksvriendelijk, men kan navigeren via een zeer vormgegeven touchscreen.”
Geert Bourgeois, Vlaams minister van onder meer Toerisme en Vlaamse Rand is dubbel tevreden met deze zuilen, een keer als minister van Toerisme en een keer als minister van de Vlaamse Rand.
De minister was naar Hoeilaart gekomen om samen met de gedeputeerden Monique Swinnen en Jean-Pol Olbrechts en burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput de infozuil in het Nerocafé in te huldigen. Als minister van Onroerend Erfgoed was hij met veel plezier gekomen want de brasserie was vroeger een vervallen tramstation, dat door een noodkreet van Marc Sleen in het album “De verschrikkelijke tweeling” door de gemeente werd aangekocht, gerenoveerd en verbouwd.
Toeristische infozuilen kan men vinden op volgende locaties: In den Bloeyenden Wijngaerdt (Asse), Het Fenikshof (Grimbergen), Maritime (Tildonk), Nerocafé (Hoeilaart), Veilinghof (Kampenhout), Oud Gaasbeek (Lennik), Het Leireken (Steenhuffel), St. Jean (Oud-Heverlee), De Bosuil (Jezus-Eik), De Koetsier (Sint-Pieters-Leeuw) en De 3 Fonteinen (Vilvoorde).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief