BEERSEL / LENNIK / SINT-PIETERS-LEEUW - Met de scooter op ontdekkingstocht in het Pajottenland en de Zennevallei

C21

BEERSEL / LENNIK / SINT-PIETERS-LEEUW - Met de scooter op ontdekkingstocht in het Pajottenland en de Zennevallei

Editiepajot_lennik_scooters_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_scooters_2_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_lennik_scooters_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voortaan kan men het Brabantse heuvelland op een heel originele manier ontdekken, namelijk met de scooter. Dit nieuw toeristisch initiatief is een idee van ClassicScooter Beersel, het Huis van de Geuze en het Wijnatelier. Met het scooterproject willen zij de authenticiteit en de gemoedelijke sfeer van het Pajottenland en de Zennevallei benadrukken.

Het Pajottenland en de Zennevallel hebben — naast het geweldige natuurschoon — ook heel wat toeristische bezienswaardigheden te bieden, zoals het kasteel van Gaasbeek of dat van Beersel, de molen van kapitein Zeppos, de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen, alsook de typische cafeetjes. Met de scooter kan men dat alles op een aangename en originele manier ontdekken. Gezien hét sterk heuvelachtig landschap is de scooter uiteraard ook minder vermoeiend dan de fiets.
 
Er werden al een hele reeks mooie scooterroutes uitgestippeld waarvan sommige langs het befaamde fietsknooppuntennetwerk lopen. Wie graag een persoonlijke service wenst, kan steeds beroep doen op een van de deskundige scootergidsen. Zij kennen de streek als geen ander en kunnen onderweg de mooiste plekjes van de streek aanwijzen.
 
Er kan o.a. gestart worden bij Classicscooter Beersel, Alsembergsesteenweg 883 in Huizingen; Het Wijnatelier, Schaliestraat 22  in Vlezenbeek of aan de herberg “In de Verzekering tegen de Grote Dorst”, Frans Baetensstraat 45 in Eizeringen.
 
Er zijn verschillende scootertypes te huur gaande van de Neco Lucca automatic 4-takt 5Occ tot en met de LML handgeschakelde 4-takt 1 25cc.
 
KOSTPRIJS
Met de scooter het Pajottenland en de Zennevaflei verkennen kan al vanaf 50€ per dag. Voor een heel weekend (van vrijdagavond tot maandagochtend) betaal je slechts 100€ per scooter. Wil je iemand achterop meenemen, hou er dan rekening mee dat je een kleine verzekeringstoeslag moet betalen voor de passagier.
 
1 weekend van vrijdag 17u30-18u00 tot maandag 09u30- 1OuOO = 100€ per scooter (evt. verzekeringstoeslag passagier: +25€)
1 midweek van maandag 09u30-1OuOO tot vrijdag 17u00- 1 7u30 = 200€ per scooter (evt. verzekeringstoeslag passagier: +25€)
 
1 dag (behalve zaterdag en zondag) vanaf 09u30-1OuOO tot 17u30-18u00 = 69€ voor één scooter (of 50€ per scooter vanaf 2 scooters)
(evt. verzekeringstoeslag passagier: +15€)
 
Prijzen met btw, huur van de helm en volle benzinetank (waarborg: 250€/scooter) inbegrepen. Identiteitskaart en rijbewijs B zijn verplicht.

Website: www.scootertours.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief