REGIO - De Lijn verbetert aanbod in Zuidrand Brussel

C21

REGIO - De Lijn verbetert aanbod in Zuidrand Brussel

De_lijn_algemeen_p200

Vanaf 1 september verhoogt De Lijn haar aanbod op de lijnen 153, 154 en 155 in de Zuidrand. Hierdoor kunnen reizigers op weekdagen voortaan op minstens een bus om het kwartier rekenen op de gemeenschappelijke trajecten van die lijnen. De eerste ritten zullen ’s morgens ook vroeger vertrekken, terwijl de laatste ritten ’s avonds later rijden.

Op 1 september verhoogt De Lijn de frequentie van de lijnen 154 (Drogenbos – Beersel – Halle, A.Z.) en 155 (Drogenbos – Sint-Genesius-Rode – Halle, A.Z.) op het volledige traject. Dat geldt ook voor lijn 153 (Drogenbos – Halle – Leerbeek – Ninove) tussen Halle en Drogenbos. Hierdoor kunnen reizigers op weekdagen minstens elk kwartier op een bus rekenen op de gemeenschappelijke trajecten tussen Drogenbos en Ukkel, Halle en Huizingen en Dworp en Alsemberg. Verder voorziet De Lijn ook bijkomende vroege en late ritten op die lijnen.
 
Betere overstapmogelijkheden
Door de wijzigingen krijgen de reizigers betere overstapmogelijkheden met andere buslijnen in Halle, met de trams van de MIVB en met de treinen van de NMBS in Halle en Ukkel – Kalevoet. Vanuit die stations zijn er ondermeer rechtstreekse treinen naar de luchthaven.
 
Vlotter woon-schoolverkeer in Halle, Alsemberg en Sint-Genesius-Rode
De dienstregeling van lijnen 153, 154 en 155 wordt bovendien beter afgestemd op de begin- en einduren van de scholen in Halle, Alsemberg en Sint-Genesius-Rode. Zo zal er voortaan ’s morgens en ’s avonds een rechtstreekse verbinding zijn van en naar Beersel/Lot. Enkel op woensdagmiddag blijft een overstap in Huizingen nodig.
 
Integratie marktbus 108 in lijn 155
Martkbus 108 (Essenbeek – Halle) wordt vanaf 1 september opgenomen in de dienstregeling van lijn 155 in de vorm van beperkte ritten. Zo raken de marktbezoekers nog steeds op hun bestemming. In Halle rijden de ritten via de wijk ten zuiden van de Nijvelsesteenweg (Duezstraat en Loriestraat). Begin- en eindhalte zijn het A.Z. Sint-Maria in Halle.
 
De reizigers kunnen de nieuwe dienstregeling online bekijken (www.delijn.be ) of kunnen ze terecht op het infonummer van De Lijn op 070 220 200 (0,30 € per minuut).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief