GROENE GORDEL - 29 gemeenten ontvangen het label ‘Straffe streek gemeenten’

C21

GROENE GORDEL - 29 gemeenten ontvangen het label ‘Straffe streek gemeenten’

Editiepajot_halle_streek_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_streek_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_halle_streek_2_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_halle_streek_3kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_halle_streek_4kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De provincie Vlaams-Brabant huldigde in het Streekproductencentrum in Halle 29 'Straffe Streek Gemeenten' uit de Groene Gordel. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben.

"De actie 'Straffe Streek Gemeenten' werd in het leven geroepen om de Vlaams-Brabantse streekproducten te verankeren in heel de provincie en haar gemeenten. Ondertussen zijn al 49 van de 65 gemeenten in de weer om het label 'Straffe Streek Gemeente te verdienen'. En met succes. De streekpakketten en -producten werden aangekocht en verdeeld tijdens activiteiten, zoals jubilea, inhuldigingen en recepties. En de gemeenten gebruiken onze lekkere producten ook meer en meer in hun dagelijkse werking", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie en voorzitter van het Toeristisch en Recreatief Actieplan Groene Gordel.
 
Asse, Beersel, Bertem, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenberg, Londerzeel, Machelen, Meise, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren en Zemst hebben het samenwerkingsakkoord met de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant ondertekend. Zij ontvangen daarom het 'Straffe Streek Gemeente'-label.
 
29 van de 49 gemeenten uit de Groene Gordel hebben nu dit label. Volgens gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts is dat goed, maar het kan toch beter.
“In het Hageland halen 20 van de 21 gemeenten dit label”, aldus Olbrechts
 
Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat de gemeente de streekproducten een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat deze gemeente streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt. De grootte van dit budget is afhankelijk van de grootte van de gemeente op basis van het aantal inwoners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief