HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Scholieren werken voor een project in Indonesië

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Scholieren werken voor een project in Indonesië

Editiepqjot_halle_zuiddag_1_foto_merckx
Saïd kreeg voor één dag ook de burgemeesterssjerg aan. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepqjot_halle_zuiddag_2_foto_merckx
Saïd in de burgemeestersstoel. (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepqjot_halle_zuiddag_3_foto_sluys
Aurelie De Meester nam de plaats in van zonechef Crispel. (Foto © Nand Sluys)
 
Editiepqjot_halle_zuiddag_4_foto_robaert
De ploeg die vuil ruimde in Ruisbroek en het Negenmanneke. (Foto Ingrid Roobaert)
 

Studenten ruilden één dag de schoolbanken voor een job Hun loon gaan ze afgeven aan Zuiddag voor steun aan een project van Vredeseilanden rond gezonde voeding in Indonesië steunen.

Een zeshonderdtal Halse scholieren namen deel aan Zuiddag. Wij gingen even kijken in Halle, waar burgemeester Pieters een collega voor één dag kreeg en in Sint-Pieters-Leeuw, waar Mark Crispel, zonechef van de politie door een student werd geholpen.
 
Tot en met de laatste dag werd er koortsachtig gezocht naar een job.
 
Saïd een leerlingen uit 6 TBT van KTA Pro Technica zag in de jobbank dat de burgemeester van Leuven zijn plaats af gaf aan een student, maar wat met de Halse burgemeester Pieters dacht hij. Zijn vacature stond niet op de jobbank en wat een geluk voor Said. Hij trok zijn stoute schoenen aan en vroeg aan burgemeester Pieters of hij op donderdag 21 oktober zijn zitje mocht overnemen in het teken van ZUIDDAG en in navolging van zijn Leuvense collega. Tot grote fierheid van Saïd stemde de burgemeester toe. Dus de burgemeester van Halle kwam vandaag uit het KTA PRO TECHNICA.
 
In Sint-Pieters-Leeuw werd korpschef Mark Crispel voor één dag vervangen door Aurelie De Meester, een 17-jarige studente Latijn-moderne talen uit Lokeren die school volgt in de Heilige Familie in Sint-Niklaas. De ‘nieuwe’ jonge korpschef van Sint-Pieters-Leeuw leidde een directievergadering van het korps van de politie.
 
 Naast de ‘nieuwe’ politiecommissaris waren er ook nog zeventien jongeren die de ploeg Openbare Werken en Leefmilieu versterkten bij het schoonmaken van straten, voetpaden, fietspaden en wegbermen in de wijken Ruisbroek en Negenmanneke.
 
De ‘nieuwe’ jonge korpschef van Sint-Pieters-Leeuw leidde een directievergadering van het korps van de politie.
 
Omdat alle scholieren zouden weten waar hun verdiende centen naar toe gaan, kregen zij de voorbije dagen bezoek van de Indonesische jongeren die kwamen vertellen over hun project in Indonesië.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2010
Felix Merckx - Nand Sluys - Ingrid Roobaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief