HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW werken samen aan woonbeleid

C21

HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW werken samen aan woonbeleid

Tom_dehaene_p200
Tom Dehaene (Ingezonden foto)

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 33.377,04 euro aan het nieuw opgerichte ‘Regionaal Woonbeleid Zennevallei’. Regionaal Woonbeleid Zennevallei is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Halle en Sint-Pieters-Leeuw om het lokale woonbeleid meer vorm te geven.

De stad Halle, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en hun OCMW’s gaan samenwerken aan een lokaal woonbeleid. Daartoe hebben ze zich verenigd in het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband lokaal woonbeleid (IGS) ‘Regionaal Woonbeleid Zennevallei’.
Samen gaan de twee gemeenten een beleidsvisie op wonen ontwikkelen, woonoverleg organiseren, een klantgerichte dienstverlening voor de burgers uitbouwen en de kwaliteit van de woonomgeving en -patrimonium verbeteren.
‘Met de start van dit nieuwe project is opnieuw een witte vlek ingekleurd wat intergemeentelijk samenwerken aan wonen in onze provincie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen. ‘We stimuleren deze samenwerking door financieel tussen te komen in de personeels- en werkingskosten en willen graag dat alle Vlaams-Brabantse gemeenten in de toekomst gaan samenwerken in intergemeentelijk verband. Daardoor kunnen de middelen efficiënt gebruikt worden voor een stevig woonbeleid. Want betaalbaar en duurzaam wonen is een gigantische uitdaging in onze dure provincie. En één van de prioriteiten van het provinciebestuur’.
De provincie Vlaams-Brabant steunt, samen met het Vlaamse Gewest, nu al 11 projecten lokaal woonbeleid die het huisvestingsbeleid van 44 van de 65 gemeenten mee vorm geven.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief