HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW werken samen aan een woonbeleid

C21

HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW werken samen aan een woonbeleid

Editiepajot_leeuw_woonbeleid_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Betaalbaar wonen voor iedereen, de kwaliteit van woningen verbeteren, woningen aanpassen aan de noden van een handicap,...: de uitdagingen op het vlak van wonen zijn groot. Een woonbeleid op maat vormt een belangrijke uitdaging voor de toekomst.

De stad Halle, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, OCMW Halle en OCMW Sint-Pieters-Leeuw hebben daarom het "Woonbeleid Zennevallei", een intergemeentelijk samenwerkingsproject, opgestart. Hierdoor kan de problematiek van de huisvesting gezamenlijk aangepakt worden. Dat gaat van het ontwikkelen van een visie op wonen, het organiseren van het lokaal woonoverleg en het verbeteren van de woningkwaliteit & de woonomgeving tot het uitbouwen van een klantgerichte dienstverlening.
Zij verstrekken informatie en verlenen advies over sociale woningen en sociaal lenen, huren en verhuren in de regio en levenslang en verhuren in de regio. Zij stimuleren duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen, huurders en eigenaars om te investeren in de kwaliteit en de veiligheid van hun woning en ze begeleiden bij een zoektocht naar een betaalbare woning, het vinden van een gepaste woning na een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring en de aanvraag voor premies en fiscale voordelen.
Concreet houdt dit in dat de inwoners van Halle en Sint-Pieters-Leeuw binnen hun eigen gemeente terecht kunnen met al hun vragen rond huisvesting.
In Halle wordt de woonwinkel aan de Vanden Eeckhoudtstraat 11 verder uitgebouwd. In Sint-Pieters-Leeuw is er een volledig nieuw woonloket in het gemeentehuis.
Openingsuren
Maandag van 9 tot 12 uur in Sint-Pieters-Leeuw
Dinsdag van 9 tot 12 uur in Halle
Woensdag van 9 tot 12 uur in Sint-Pieters-Leeuw
Donderdag van 14 tot 16 uur in Halle
Vrijdag van 9 tot 12 uur in Sint-Pieters-Leeuw en van 14 tot 16 uur in Halle.
Buiten deze uren kan men eveneens op afspraak bij de Woonwinkel Zennevallei terecht op het nummer O2/361 50 91 (loket Halle) 02/371 22 68  (loket Sint-Pieter-Leeuw).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief