SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - François Dannau werd er honderd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - François Dannau werd er honderd

Editiepajot_spl_100_gr_foto_felix_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_100_kl_foto_felix_merckx

In het Woon- en Zorgcentrum Sint-Antonius werd de honderdste verjaardag van François Dannau gevierd.Hij was de jongste uit een gezin van elf kinderen en verblijft sinds15 juli 1994 in het Woon- en Zorgcentrum.

François Dannau werd geboren in Hondzocht (Lembeek). Als jonge knaap liep hij Franstalig onderwijs in Saintes en Halle. Hij blonk uit in het rekenen en maakte er later ook zijn beroep van als boekhouder. Door zijn hard werken werd hij “Chef du bureau commercial” bij de Marblon in Buizingen.
 
Op veertigjarige leeftijd huwde hij in 1949 met Victorine Borremans. Zij woonden eerst in Sint-Gilles en later in Vorst. Het koppel bleef kinderloos.
 
François was geen handige harry maar wel de man die alles wist van financiën, actualiteit, politiek en sport.
 
Sinds 15 juli 1994 is François definitief ingetrokken in het woon- zorgcentrum Sint-Antonius. Hij kwam er aan met de wagen en droeg steeds een maatpak vergezeld van een elegante wandelstok.
 
Met zijn vele vrienden dronk François graag een aperitiefje en speelde jaren met hen met de kaart. Sinds korte tijd is François minder mobiel, maar hij is nog steeds bereid een grapje te maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief