Provinciale subsidie voor restauratie Sint-Pieterskerk in SINT-PIETERS-LEEUW en huisje Mostinckx in DILBEEK

C21

Provinciale subsidie voor restauratie Sint-Pieterskerk in SINT-PIETERS-LEEUW en huisje Mostinckx in DILBEEK

Editiepajot_spl_kerk

De provincie Vlaams-Brabant geeft 324.897,40 euro voor de restauratie van de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Leeuw en 121.315,04 euro voor de restauratie van huisje Mostinckx op het Dorpsplein van Dilbeek.

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant geeft aan de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een provinciale subsidie van 324.897,40 euro, dat komt overeen met 20% van de totale kostprijs, voor de restauratiewerken aan het koor van de Sint-Pieterskerk. Een eerste voorschot van 81.224,35 euro wordt nu uitbetaald.
 
De gemeente Dilbeek ontvangt voor de restauratie van het huisje Mostinckx, Dorpsplein 5 in Dilbeek een eerste voorschot van 30.328,76 euro op een totaal bedrag van 121.315,04 euro.
 
"We hechten veel belang aan het behoud van het waardevol bouwkundig patrimonium op ons grondgebied. In de dorpen, steden en landschappen vormt dit patrimonium een getuige van ons verleden en onze geschiedenis. Deze gebouwen verdienen het om bewaard te worden omwille van hun cultuur- of architectuurhistorische, volkskundige, maatschappelijke, industrieelarcheologische waarden of omdat ze bepalend zijn voor het beeld van een stad of dorp" zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur.
 
 De eigenaars van historisch waardevolle gebouwen die bijzondere inspanningen willen leveren om verval te voorkomen, kunnen rekenen op subsidies van drie overheden. Wanneer het gaat om een beschermd monument en gewone onderhoudswerken niet meer volstaan kunnen zij een premie aanvragen bij de Vlaamse overheid. Deze subsidie is bepaald in een decreet. Afhankelijk van een aantal criteria draagt de provincie 7,5%, 15% of 20% bij in de kosten.
 
"De provincie levert samen met het Vlaams Gewest en de lokale overheden dus een aanzienlijke bijdrage om een kwaliteitsvolle en duurzame instandhouding van ons rijke verleden te verzekeren" besluit gedeputeerde Elke Zelderloo.
 
De deputatie besliste dat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een provinciale subsidie van 20 % (324.897,40 euro) zal ontvangen voor de restauratiewerken aan het koor van de Sint-Pieterskerk (fase 1). Een eerste voorschot van 81.224,35 euro wordt nu uitbetaald.
 
De gemeente Dilbeek ontvangt voor de restauratie van het huisje Mostinckx, Dorpsplein 5 in Dilbeek een eerste voorschot van 30.328,76 euro (op een totaal bedrag van 121.315,04 euro).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2009
Felix Merckx
foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief