GOOIK - KV KESTER-GOOIK leert meisjes voetballen op school

C21 Css

GOOIK - KV KESTER-GOOIK leert meisjes voetballen op school

Kvkg_jeugd_2
Ingezonden foto
 
KV KESTER-GOOIK wil zoveel mogelijk meisjes aan het voetballen krijgen. De club reikt daarvoor de hand uit naar de Gooikse scholen. Op 17 en 24 februari nodigt het zo’n 30 meisjes uit voor een toffe voetbalnamiddag op de site in Strijland. De initiatie wordt gegeven door speelsters en trainers van de club. 
 
In samenwerking met Voetbal Vlaanderen organiseert KV Kester-Gooik een Futbalista-namiddag voor scholen. “De leerlingen kunnen er kennismaken met voetbal via allerlei spelletjes en uitdagingen zoals technische circuits en penaltyshootouts”, zegt coördinator van de dameswerking Lies Defrere. “We hebben hiervoor een samenwerking op poten gezet met twee lagere scholen uit de buurt. Op 17 en 24 februari zullen er zo’n 30 meisjes van het 5de en 6de leerjaar op ons kunstgrasveld deelnemen aan de initiatie. Die wordt geïntegreerd in de lessen lichamelijke opvoeding van de scholen waar de club mee samenwerkt.” 
 
Alles wordt in goede banen geleid door speelsters en trainers van de club. Met de Futbalista-namiddagen wil de KV Kester-Gooik zijn dameswerking extra in de verf zetten. “De ambitie om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen past in het toekomstbeeld van de club”, zegt voorzitter Pascal Vandercammen. “Sinds dit seizoen hebben we met succes een tweede damesploeg in competitie gebracht en voor volgend seizoen zijn we al volop bezig met de uitbouw van onze damesploeg in eerste provinciale. Maar daar stopt het niet. We willen ook in onze jeugd meer meisjes zien voetballen. De Futbalista-namiddagen zijn een uitgelezen kans voor Gooikse meisjes om kennis te maken met onze werking.”  De initiatienamiddagen vinden telkens plaats van 13u tot en met 15u. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jul 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022

archief