REGIO - Meer dan 500 jongeren amuseren zich op de MEGA-fuif in de Edele-Brabant

C21

REGIO - Meer dan 500 jongeren amuseren zich op de MEGA-fuif in de Edele-Brabant

Editie_gooik_mega_fuif_2__kopie_
Waar is dat feestje, hier is dat feestje. Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_mega_fuif_3__kopie_
Er waren tal van standjes.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_mega_fuif_4__kopie_
Enkele organisatoren tussen de jongeren.- Foto Marc Colpaert
 
De MEGA-fuif ging dit jaar door in de zaal ‘Edele Brabant’,  want de zaal Willem Tell in Tollembeek was te klein geworden. Er kwamen meer dan 500 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit 18 Pajotse basisscholen naar Gooik. Er waren Infostanden van CLB Halle en CLB Ninove rond veerkracht bij jongeren. 
 
Terug van weggeweest… MEGA-fuif voor de leerlingen uit de laatste graad basisonderwijs: sensibilisering rond veilig uitgaan zonder drank of drugs én veel meer. Na 2 edities met een alternatief (digitaal) einde door het ons allen bekende coronavirus, vond dit jaar opnieuw de MEGA-fuif plaats. Niet minder dan 525 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit 18 Pajotse basisscholen kwamen naar de zaal Edele Brabant te Strijland (Gooik). Op het programma stond een toneelstuk waarin werd gesensibiliseerd rond allerhande thema’s, zoals alcohol en drugs en als afsluiter de MEGA kinderfuif. De leerlingen werden verwend met een gratis MEGA T-shirt, drankjes en gadgets. Tijdens de middag konden ze terecht bij enkele infostanden (o.a. van de jeugddiensten , het JAC Halle-Vilvoorde, Huis van het kind Pajottenland en de CLB’s). Dit evenement was de afsluiter van het preventieproject MEGA, waarbij een 10-tal lesjes worden georganiseerd in de deelnemende lagere scholen. Partners van dit project zijn de 6 gemeentebesturen, jeugdregio Pajottenland, intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland, JAC Halle-Vilvoorde, MEGA agenten 
lokale politiezone Pajottenland de CLB’s, Huis van het kind Pajottenland en de lagere scholen.  MEGA kadert binnen het ruimere project S.A.M.e.N. (Spreken, Aanpakken, Meten en Nadenken), waarbij onze intergemeentelijke preventiewerking (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) inzake de preventiethema’s drugs en alcohol voor en door de jongeren wordt aangepakt.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief