PAJOTTENLAND - Eerste commissaris Serge Roelens met pensioen

C21

PAJOTTENLAND - Eerste commissaris Serge Roelens met pensioen

Sr_2022_1
PAJOTTENLAND - Eerste commissaris Serge Roelens met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Na een carrière van 46 jaar bij de politie nam eerste commissaris Serge Roelens (65) per 1 november  afscheid van de lokale politie Pajottenland om van een welverdiende pensionering te genieten. Met hem verliest het korps ontegensprekelijk één van zijn voornaamste grondleggers, pioniers en immer drijvende krachten. Hij is afkomstig van Menen maar blijft nu toch verder het Pajottenland trouw als heimat.

Grondlegger

Als gewezen brigadecommandant van de rijkswacht in Lennik was Serge Roelens in 2001, in overleg onder meer met zijn collega’s brigadecommandanten in Gooik en in Galmaarden en de zes hoofdveldwachters van de gemeenten die de politiezone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) gingen uitmaken, ‘de’ architect van de structuur en van het functioneren van het nieuw politiekorps dat toen ingevolge de politiehervorming met de nodige soepelheid op de rails diende gezet te worden. In de schoot van het nieuw korps nam hij mettertijd op aangeven van de respectievelijke korpschefs Roland Pauwels en Marc Hellinckx verschillende cruciale functies  zoals die van officier beleid en die van directeur van de operaties op. Hij was tevens ook woordvoerder van het korps.

Zijn politieopleiding genoot hij in de schoot van de rijkswacht. Als keuronderofficier was hij opeenvolgend actief in het mobiel legioen van de rijkswacht in Brussel en in de rijkswachtbrigade Sint-Lievens-Houtem. Mettertijd klom hij op tot brigadecommandant eerst jarenlang in Halle en vervolgens in Lennik. Ingevolge de politiehervorming werd hij dan benoemd tot commissaris in de schoot van de geïntegreerde politie, gestructureerd op een federaal en op een lokaal niveau.

Haast 20 jaar was hij voor de aspirant hoofdinspecteurs ook een waardevol docent rond het thema probleemoplossend werken aan de Provinciale Politieschool en de Nationale Politieacademie.

Amerikakenner

Serge Roelens nam actief deel aan het sociaal leven in de politiezone in het algemeen en in zijn naaste omgeving in het bijzonder. Hij was zo ook betrokken bij het oprichten van de zaalvoetbalploeg van Gooik, die inmiddels via het voormalig Futsal Halle-Gooik evolueerde tot het huidig Futsal Royal Sporting Club Anderlecht, waarvan mag gezegd worden dat het thans het zaalvoetbal in België domineert en dat het zelfs met succes actief is in de Futsal Champions League. Hij is steeds en eveneens een fervent mountainbiker gebleven die het zijn ‘compagnons’ behoorlijk lastig kan maken. Als wereldburger is hij vooral een goede kenner van de Verenigde Staten van Amerika waarheen hem reeds meerdere reizen leidden. Op zijn to do-lijstje staat trouwens helemaal bovenaan nog die staten aan te doen die hij daar tot op heden nog niet kon bezoeken.

Een houvast

Niet alleen door de nog resterende oudgedienden in het korps wordt zijn vertrek betreurd. Ook de vele nieuw aangekomen politiemensen in het korps hadden aan hem steeds een houvast om hun eerste stappen in de politiezone te zetten. Tevens was hij ook te allen tijde beschikbaar om de burgemeesters in hun operationeel politiebeleid professioneel en efficiënt met raad en daad bij te staan. Hij genoot ook het volle vertrouwen van zijn gewezen hoofdcommissarissen korpschef en van zijn medewerkers. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief