ASSE - Vrij en Blij liet CC Asse helemaal vol lopen door hun humor

C21

ASSE - Vrij en Blij liet CC Asse helemaal vol lopen door hun humor

Asse_toneel
 
Na ‘Pas op voor de kleine’ in juni dit jaar, stond de plaatselijke toneelkring Vrij en Blij het voorbije weekend op het podium met haar jaarlijkse decemberproductie. En dat humor weer de rode draad was, hoeft niet meer gezegd. Vier keer een volle zaal: een waar succes! Het werd bevestigd: God drinkt wel degelijk Duvel! En hoe? 

De plaatselijke toneelkring Vrij & Blij brachten met succes het antwoord op deze vraag naar Asse. Volle zalen, een enthousiast publiek, puike organisatie en top acteerwerk, dat waren de ingrediënten van een zeer geslaagd toneelweekend. Het verhaal speelde zich af in het café van het Asses parochiehuis dat uitgebaat werd door Stella en  Cesar. Wanneer op een dag Theo binnenkwam, gebeurden er allerlei vreemde dingen. Niemand kende hem, maar hij won al snel de harten van de uitbaters en de stamgasten. Alleen de pastoor dacht er anders over. Drinken de Goden Duvel? Een dolle komedie van Bruno Timp in de regie van  Didier Clabaut. Daar werd het glas duchtig op geheven.

Rein Roesems, voorzitter van Vrij & Blij: “Ik ben zeer trots op onze prestaties van het voorbije weekend. Corona heeft het pad voor even in bochten gewrongen binnen de cultuurwereld, maar na dit weekend kan ik zeggen dat we weer recht vooruit gegaan zijn.” En dat kon niet zonder een  fantastisch team, zo blijkt. “Inderdaad. Spelers, bestuur, decorteam, technici, catering, productie, ik weet niet hoe ik hen allemaal moet bedanken. Wij zijn één team bij Vrij & Blij. En dat is alweer gebleken.”

Lang zal er niet worden stil gezeten. Na Nieuwjaar plant Vrij & Blij alweer de start van een nieuwe knaller. Roesems: “We gaan nu even rust nemen, maar zeker niet voor lang. Van zodra we het  volgende stuk gekozen hebben en er is een regisseur aangeduid, kunnen we alweer starten. We zien jullie dus zeer graag terug volgend jaar in december!”

Maar info: www.vrijenblijasse.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief